Cea mai ieftina solutie oferita de firme le participante la targul ExpoSecurity de la Romexpo pentru a asigura protectia unei locuinte costa 150 de euro, iar cea mai scumpa poate depasi chiar si 10.000 de euro, sustin oficialii Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (ARTS).
Cele aproape o suta de firme participante, in aceste zile, la targul ExpoSecurity ofera sisteme de monitorizare si protectie pentru locuinte care pornesc de la preturi de 150 de euro pentru o alarma simpla care poate fi montanta intr-un apartament si echipamente costisitoare care fac o casa "inteligenta" contra sumei de 10.000 de euro, informeaza NewsIn.

Presedintele ARTS Silviu Clep este de parere ca aceasta piata a sistemelor de securitate va evolua si mai mult in perioada urmatoare pentru ca marea majoritate a dezvoltatorilor imobiliari care construiesc in prezent locuinte pun accentul si pe securitate in asa-zisele mini cartiere rezidentiale.

"Sistemele video de supraveghere au avut o explozie pe piata din Romania in ultimii doi ani si sunt cautate in continuare cu toate ca aceste echipamente au preturi destul de piperate. Sistemele care fac o casa inteligenta ajung sa coste peste 10.000 de euro, dar ofera posibilitatea proprietarilor sa isi verifice proprietatea si chiar sa ii puna pe fuga pe hoti chiar de la sute de kilometri distanta cu ajutorul unui sistem conectat la toate utilitatile din casa", sustine Clep.

In privinta produsele comercializate pe piata romaneasca de profil, oficialul ARTS sustine ca 90% provin din import si doar 10% sunt autohtone. "Din pacate in Romania exista si produse de proasta calitate care se vand chiar in supermarketuri si care nu asigura securitatea dorita de client. Echipamentele low-cost nu au valoare si trebuie ocolite", adauga presedintele ARTS.

Participantii au adus cu ei la targ si ultimele produse in materie de spionaj, camere ascunse in ghiveciul cu flori si chiar un ceas de mana care poate inregistra discutii timp de catvea ore. in plus, firmele de profil ofera patronilor posibilitate sa isi verifice angajatii doar cu ajutorul unei simple conexiuni la internet si cateva camere de supraveghere, care nu depasesc 3.000 de euro.

Piata sistemelor de securitate a fost anul trecut de aproximativ 500 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005.

ARTS este o organizatie non-guvernamentala si non profit, care promoveaza si protejeaza interesele membrilor sai, asigurand reprezentarea lor in raporturile cu autoritatile publice, alte asociatii, diferite institutii si organisme. Asociatia a fost infiintata in luna ianuarie 2003 si a inceput sa functioneze in martie 2003.

Expo Security se desfasuara in perioada 9-13 mai, la Romexpo si este marcata, anul acesta de o crestere a suprafetei de prezentare cu 23% fata de editia din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri