Casa de Insolventa Transilvania SPRL, lichidatorul societatii Tractorul Brasov, a anuntat ca cele doua module viabile, montaj si sectoarele calde, vor fi vandute pana pe 15 august, termenul final pentru lichidarea societatii fiind 13 septembrie.
Reprezentantul Casei de Insolventa Transilvania, Andrei Cionca, a declarat ca potrivit primelor evaluari pasivul societatii Tractorul se situeaza la aproximativ 880 milioane de lei, iar datoriile catre fostii salariati ai fabricii depasesc 16 milioane de lei.

"Prioritatea stabilita de AVAS este vanzarea celor doua module fiabile, intr-un termen foarte scurt, pe 15 august 2007", a adaugat Cionca, potrivit NewsIn. Modulele viabile sunt formate din montajul general si sectiile de productie care se intind pe 56 de hectare, precum si sectoarele calde, care acopera 23 de hectare. Acestea vor fi scoase la licitatie impreuna cu marca UTB. Restul de active, reprezentand peste 40 de hectare de hale, depozite si terenuri, vor fi vandute pe bucati. Termenul final pentru lichidarea fabricii de tractoare brasovene a fost stabilit la 13 septembrie 2006

Cionca a garantat ca fostii salariati isi vor primi retributiile restante, dar si salariile compensatorii. "Suma totala restanta catre fostii salariati este defalcata pe doua categorii: creante din 2006, anterioare procedurilor de dizolvare, respectiv salarii restante suplimentare, ce insumeaza 4,3 de milioane lei si restante, venituri compensatorii si sporuri pentru anul 2007 insemnand 1,2 de milioane lei", a precizat Cionca.

AGA de la Tractorul Brasov a decis, in 23 februarie, lichidarea voluntara a societatii, disponibilizarea intregului personal, in doua etape, in decurs de o luna. Salariatii Tractorul urmeaza sa fie disponibilizati in doua etape: 1.800 de salariati, in prima faza, iar, ulterior, in alte 30 de zile, restul de 123 angajati

Slariatii vor beneficia de plati compensatorii daca au incheiat contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata cu societatile care efectueaza disponibilizari prin concedieri colective cu cel putin un an inainte de concediere. in acelasi timp, persoanele concediate in conditiile ordonantei vor beneficia, la momentul concedierii, de o suma egala cu de doua ori salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea.

Totodata, daca in perioada acordarii veniturilor de completare, persoanele beneficiare se angajeaza la alte societati beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute pentru acordarea venitului de completare, de un venit lunar de completare egal cu 50% din salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere, dar nu mai mult de 50% din salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de INS. Aceste prevederi se aplica si in cazul incadrarii la societatile de la care au fost disponibilizati, daca la data acestei incadrari societatile respective nu mai au capital majoritar de stat.

Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri