Ca urmare a fluctuatiilor cotatiilor internationale ale produselor petroliere si a concurentei, unii operatori de pe piata au redus pretul la produsele vandute la statiile proprii.

Statisticile recente au sugerat o calmare a pietelor de produse petroliere, fapt care a contribuit la scaderea preturilor sub nivelul-record de 58,28 de dolari pe baril, atins la inceputul lunii aprilie. Vineri, pretul unui baril de petrol a fost de 52 de dolari.

REDUCERI.

De azi, Rompetrol va reduce preturile carburantilor auto vanduti in reteaua sa de distributie. Reducerea va fi cu 200 de lei pentru un litru de benzina si cu 1.000 de lei pentru un litru de motorina. Astfel, benzina Premium E Plus va costa 32.700 de lei litrul, iar preturile la motorina coboara la 30.000 de lei litrul pentru Euro 4 si 30.800 de lei pentru Super Euro 4. Pretul benzinei Euro Plus fara plumb si cel al benzinei Euro Super 98 fara plumb, ambele corespunzatoare normelor Euro 4, vor fi reduse la 34.600 de lei, respectiv 38.200 de lei.

PETROM

Aceasta masura vine dupa ce saptamana trecuta Petrom anunta ca la statiile proprii motorina va putea fi achizitionata cu 700 de lei mai putin pe litru, adica 30.600 de lei litrul de motorina Super Euro Disel si 29.900 de lei litrul de motorina Euro Diesel. Tot saptamana trecuta, Petrom a scazut cu 700 de lei pretul la AutoGas (GPL), acesta putand fi cumparat cu 17.500 de lei, insa preturile la benzine nu au fost modificate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri