Compania specializata in inchirierea de spatii comerciale Generalcom Bucuresti, listata pe piata Rasdaq, a afisat pentru 2006 un profit net de 16 milioane lei (4,74 milioane euro), de 9,4 ori mai mare decat in 2005, pe fondul plasamentelor in piata de capital.
In 2005, profitul net al Generalcom a fost de 1,69 milioane lei. In 2006, compania a facut plasamente pe piata de capital, in special in actiuni ale Societatilor de Investitii Financiare (SIF), Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Transelectrica Bucuresti (TEL) si Banca Transilvania (TLV). De asemenea, in iunie 2006, Generalcom a participat la majorarea de capital la Global Asigurari SA. In urma evaluarii pe baza ultimei cotatii din 2006, din plasamentele in actiuni, a rezultat un profit net de 4,2 milioane lei, iar din vanzarea pachetului de 83% din Global Asigurari compania a obtinut un castig de 2,42 milioane lei. Generalcom a achizitionat in ultimul trimestru din 2006 actiuni la societatea Pumac SA, iar in urma vanzarii pachetului de 91,35% din companie a inregistrat un castig de 377.654 lei.

In 2006, afacerile companiei au avansat cu 17%, de la 7,22 milioane lei in anul precedent, pana la 8,45 milioane lei (2,5 milioane euro).

Anul trecut, rezultatul din exploatare obtinut de Generalcom a fost de 5,54 milioane lei, iar rezultatul financiar a fost de 12,92 milioane lei, compania inregistrand un castig de peste doua ori mai mare din investitii financiare fata de rezultatul din activitatea de baza.

Veniturile totale ale companiei au fost in 2006 de circa 19 milioane lei, iar chetuielile s-au ridicat la 514.230 lei.

Principalii concurenti ai Generalcom pe domeniul principal de activitate sunt Romarta SA, Astral SA, Minerva SA si Primcom SA, se precizeaza in raportul anual al companiei.

Persoanele afiliate Generalcom sunt Centrofarm SA, Sintofarm SA, Pumac SA, Total Leasing SRL si Clarfom SRL.

Clienti semnificativi ai Generalcom sunt considerate societatile Flanco International SRL si Primex Import Export SRL, valoarea serviciilor facturate catre aceste firme reprezentand peste 7% din veniturile companiei.

Generalcom are un capital social de 1,49 milioane lei, divizat in 14,92 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Pricipalii actionari ai companiei sunt Alain Louise Michele Emile Bonte, care impreuna cu Catia Radulescu detine 41,58% din drepturile de vot, iar Interfinance Capital investments detine 5,04% din capitalul social.

Titlurile Generalcom se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul GECM, prin mecanisme de negociere extrabursiera. Capitalizarea Generalcom este de 44,9 milioane lei (13,73 milioane euro), aferenta cotatiei de 12 lei pe titlu, stabilita in sedinta din 17 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri