Producatorii independenti de bere din Romania au cerut ca statul roman sa coreleze strict legislatia nationala cu reglementarile europene care vizeaza producatorii mici si mijlocii din acest domeniu. "Din 121 de fabrici independente au mai ramas doar 21. Abia de cateva luni statul roman s-a raliat la prevederile comunitare privind accizarea diferentiata in functie de capacitatea anuala de productie, cu facilitati pentru fabricile mai mici de 200.000 hectolitri pe an. Cand nu exista aceasta diferentiere, plateam anual accize de 19 milioane euro.

Dupa ce acciza pentru fabricile mici a scazut, suma platita statului a crescut totusi cu peste 10 milioane euro", au explicat reprezentantii Patronatului Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania. "Berile internationale raman acolo unde sunt, dar si noi avem dreptul sa existam pe piata. Fabricile independente dau de lucru la peste 30.000 de oameni. Daca vrem o piata normala, fara monopoluri, este obligatorie existenta producatorilor independenti. De fapt, fabricile mici sunt paznicii pietei, cele care tin pretul berii la un nivel corect", a apreciat Vasile Joanta, directorul unei fabrici independente.

Producatorii independenti au cerut corelarea fiscalitatii la fabricile de bere mici care au in compunere si maltarii si introducerea in Romania a posibilitatii ca fabricile de bere sa imbutelieze bauturi carbogazoase nealcoolice pe aceeasi linie de productie. Alte solicitari se mai refera la eradicarea pietei negre a bauturilor si la evidentierea sezonalitatii berii in Codul Fiscal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri