MOL Romania se pregateste sa livreze de la 1 iulie 2007 motorina cu un continut de 2% biodiesel, desi considera ca legislatia care ii impune acest lucru este neclara si are multe lipsuri. "Ne pregatim sa livram de la 1 iulie motorina cu 2% biocarburant, desi este destul de dificil sa intelegem ce vrea legea care ne impune acest lucru", a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Zsolt Szalay.

Directorul general al MOL Romania a adaugat ca in actul normativ nu sunt trecute exact indatoririle producatorului de carburanti sau ale distribuitorului si ca legiuitorul nu a prevazut foarte clar modalitatea de control a existentei componentului bio in motorina. "Regulile sunt destul de neclare si asta este parerea tuturor actorilor din piata", a mai punctat responsabilul MOL Romania. Potrivit acestuia, MOL Romania se bazeaza in totalitate pe furnizorii sai de carburanti ca sa-i asigure combustibili in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Szalay a mai afirmat ca Grupul MOL a organizat, recent, o licitatie pentru achizitionarea a 220.000 tone/an de component bio pentru perioada 2008-2012. La licitatie s-au calificat un numar de 11 companii, sase dintre ele castigand licitatia.

Reprezentantul MOL Romania a mai explicat ca pentru a-si asigura necesarul de carburanti bio, grupul petrolier maghiar a cumparat 25% plus o actiune din Rossi Biofuel Ltd. si va construi o fabrica de biodiesel la Komárom, in Ungaria, cu o capacitate de 150.000 de tone pe an. Fabrica ar urma sa inceapa productia in al patrulea trimestru al acestui an si sa aprovizioneze MOL cu aproximativ 120.000 de tone de biocarburanti pe an.

Szalay a mai aratat ca, in acest moment, MOL Romania importa exclusiv de la rafinariile MOL benzina premium Euro 5 (EVO si Tempo Plus 98), in timp ce gamele celelalte de combustibili comercializati sunt intr-o proportie considerabila importati, dar cumpara si de la rafinarii din Romania, produsele fiind aditivate ca sa ajunga la standardele companiei. MOL Romania are, in prezent, un numar de 121 benzinarii si doreste sa-si extinda reteaua de statii inclusiv in orasele mici si mijlocii, la frontiere sau pe viitoarele autostrazi.

MOL a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca va investi in Romania peste 23 milioane de euro in 2007 si 2008 pentru optimizarea retelei de distributie, prin achizitionarea si/sau construirea a cel putin 15 noi benzinarii.

Compania a inregistrat, in primul trimestru al lui 2007, o cifra de afaceri de aproximativ 114 milioane euro, in scadere cu 5% fata de nivelul de 119 milioane euro consemnat in primele trei luni ale anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri