Grupul Mobexpert va investi 28 milioane euro pentru mutarea activitatilor de productie si logistica a patru fabrici din Targu Mures in noul Parc Industrial aflat la 15 km de oras, pentru a putea asigura cresterea la nivelul productiei.
Grupul Mobexpert muta activitatile fabricilor ConfoMex, StudioMex, IleforMex, MuresMex din Targu Mures.

"Pana in anul 2011, estimam o crestere cu peste 50% a productivitatii, corelata cu o crestere de aproximativ 50% a productiei la cele patru fabrici. Proiectul sustine aceasta evolutie si va asigura spatii industriale moderne, echipate la standarde europene, atat din perspectiva tehnologica cat si din cea a normelor de mediu si a conditiilor de lucru”, a declarat presedintele Mobexpert, Dan Sucu.

Relocarea productiei in noile spatii va presupune transferarea unei parti a liniilor de productie din vechile fabrici, precum si echiparea cu tehnologie noua, importata din Germania si Italia. Finalizarea lucrarilor la doua dintre noile spatii de productie si realizarea a aproximativ 90% din lucrarile pentru platforma logistica sunt planificate pana la sfarsitul lui 2007, proiectul fiind incheiat in totalitate in vara anului 2008.

Suprafata totala de teren detinuta de Mobexpert in parcul industrial de la Targu Mures este de 100.000 metri patrati din care peste 50.000 metri patrati vor fi destinati construirii platformei de productie si a celei logistice.

Operatiunile de pregatire a terenului, costurile lucrarilor de constructie si realizarea infrastructurii de acces sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro, restul investitiei fiind dedicat achizitionarii utilajelor, instalatiilor si echipamentelor pentru cele patru unitati de productie si platforma logistica. Cele patru fabrici operate de Mobexpert la Targu Mures numara in prezent 1.500 de angajati, aceeasi echipa urmand sa-si desfasoare activitatea si in noile unitati de productie.

Grupul Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati. Cifra de afaceri a grupului Mobexpert, la finele anului 2006, s-a ridicat la 155 de milioane de euro, in crestere cu 7% fata de 2005. Reteaua Mobexpert numara patru magazine in Bucuresti, unul in Brasov si alte 27 in tara, urmand ca anul acesta sa deschida primul centru comercial de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria).

In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). De asemenea, exporta in Franta, Germania, Olanda si alte tari. infiintat in 1993, grupul Mobexpert are astazi 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, 10 fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex. Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor grupului de pe teritoriul Romaniei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri