Enel intentioneaza sa investeasca, in urmatorii 15 ani, doua miliarde de euro in cele trei distributii de electricitate, pe care le detine in Romania
"Vrem sa alocam un miliard de euro catre Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, iar restul de un miliard de euro vor fi alocati pentru Electrica Muntenia Sud, cu scopul de a moderniza reteaua si a implementa servicii de calitate pentru clienti", a declarat citat de NewsIn, directorul de tara al Enel Romania, Matteo Codazzi. Acesta a mai aratat ca Enel este interesata sa investeasca la termocentrala Braila, in reactoarele trei si patru de la Cernavoda si in regenerabile, in special in energie eoliana.

Potrivit unui comunicat al Enel, compania vrea sa contribuie, prin planurile sale de dezvoltare, la transformarea Romaniei intr-un ‹‹hub›› regional de electricitate, "reducand astfel dependenta tarii fata de importurile de combustibili si promovand un mix de resurse mai echilibrat si o eficienta sporita a centralelor electrice".

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud va fi semnat in luna iunie dupa ce in urmatoarele zile va fi discutat in Guvern, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Acesta a mai aratat ca statul are intentia de a privatiza si ultimele trei distributii Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, dupa ce va fi aprobata strategia energetica a Romaniei.

Ministrul economiei a adaugat ca vor fi scosi la privatizare si producatorii de energie electrica si termica, acestia avand nevoie de investitii 1-2 miliarde de euro pentru indeplinirea obligatiile de mediu. "in ceea ce priveste complexele energetice, daca ele nu indeplinesc standardele de medu risca se se inchida la orizontul lui 2010 daca nu fac investitii de 1-2 miliarde de euro", a spus oficialul.

Potrivit lui Vosganian, in privatizarea complexelor energetice statul va cere trei lucruri de la viitorii proprietari. Este vorba despre pastrarea capacitatii de generare energie electrica, asigurarea investitiilor de mediu si masurile firesti de protectie sociala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri