Fondul de investitii cu capital privat de risc Gemisa a cumparat un pachet de 45% din actiunile companiei de servicii medicale Diagnosis pentru 1,5 milioane de euro si estimeaza ca firmele din portofoliu vor inregistra anul acesta afaceri de peste 25 milioane de euro.
In urma cestui deal, actionarii companiei sunt Gemisa Investments - 44,9% si fondatorii companiei Ionescu Dan - 20% si Manea Cristina -14,1%. Restul actionarilor sunt persoane fizice, printre care si directorul general al Gemisa, Dragos Rosca, cu 5% din capital.

“Acesta tranzactie subliniaza interesul si angajamentul fondului Gemisa Investments fata de sectorul serviciilor medicale, domeniu in care intentionam sa alocam investitii importante si in viitor“, a declarat Dragos Rosca, CEO Gemisa Investments.

Diagnosis va investi in urmatorii trei ani nu mai putin de cinci milioane de euro pentru a deschide noi clinici in Bucuresti, un centru de excelenta in imagistica si a se extinde la nivel national.

Pentru acest an, compania de servicii medicale estimeaza o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro si mizeaza ca pana in 2010 va atinge nivelul de zece milioane de euro.

Obiectivele de dezvoltare includ deschiderea unei noi clinici in perioada imediat urmatoare pentru a face fata cresterii rapide a activitatii institutiei. De asemenea, compania are in proiect dezvoltarea unui Centru de Excelenta in domeniul imagsiticii, proiect prevazut pentru anul 2008.

Integrarea serviciilor medicale oferite de catre Centrul Medical Diagnosis este de asemenea un proiect important, in acest sens, compania semnand un contract de parteneriat in acest an cu Spitalul Elias.

Cifra de afaceri a companiilor din portofoliul fondului de investitii Gemisa va atinge in acest an pragul de 24 milioane euro, in crestere cu 70% fata de 2006, aceasta valoare excluzand ultimul deal al fondului.

Portofoliul Gemisa, primul fond de investitii privat cu capital de risc din Romania, include companiile Miniblu (magazine cu articole penrtu copii), Optical Network (magazinele de optica Optiblu), Fleet Management Services (managementul flotelor auto), Egibo (magazinele GIPO), BIA (HR), GeroAslan (cosmetice), Oxigen Plus (vanzarea si inchirierea de echipamente medicale ), Press Pro International (publicatii si evenimente medicale) Cristal Diagnostic (servicii medicale) si Sport Distribution Group (importator si distribuitor al unor produse italiene de sport).

Fondat in 2004, fondul Gemisa este orientat spre finantarea companiilor mici si mijlocii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri