Altex va investi aproximativ 1,5 milioane lei intr-un proiect de motivare a populatiei in procesul de reciclare a deseurilor de produse electronice si IT&C, desfasurat in parteneriat cu asociatia Eco Tic, a declarat, citat de NewsIn, presedintele companiei, Dan Ostahie.
"Altex este doar o veriga intermediara intr-un lung proces de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Prin acest proiect dorim sa tragem un semnal de alarma si sa atentionam institutiile statului ca piata creste, iar noi nu avem mecanismele necesare pentru a face fata acestor modificari", a adaugat Ostahie.

Prin programul initiat de Altex, primii 10.000 de clienti care vor aduce un televizor (aparatul trebuie sa fie complet si nu neaparat functional) la magazinul Media Galaxy Colentina vor primi din partea companiei un talon in valoare de 150 lei, in perioada 8 - 30 iunie. Talonul poate fi folosit apoi pentru achizitionarea unui televizor cu plasma sau a unui televizor LCD, din magazinul Media Galaxy Colentina. Aici au fost deja amenajate containere pentru colectarea televizoarelor vechi ce vor fi aduse.

"in acest program s-au aliat jucatorii si furnizorii de pe piata de retail. Am demarat aceasta actiune prin colectarea de televizoare deoarece Altex si-a inceput activitatea acum 15 ani prin comercializarea de televizoare la mana a doua. Cuponul de 150 lei este un imbold adus populatiei pentru a scapa de vechea aparatura si a participa la protejarea mediului. Deocmdata este o actiune pilot pe care in functie de rezultate o vom demara la nivelul intregii tari si pentru alte produse", a mai precizat presedintele Altex.

Referitor la vanzari, Dan Ostahie a subliniat ca isi mentine estimarile cu privire la cifra de afaceri pentru anul acesta, dar ca este prea devreme pentru eventuale revizuiri. "Este o perioada de tranzitie caracterizata prin multe schimbari tehnologice si prin procesul de integrare in Uniunea Europeana. Posibil sa revizuim cifra de afaceri, dar depinde si de cum vor evolua vanzarile in sezonul de vara. Oricum, nu va fi o revizuire radicala, ci evntual intre 5-10% peste cifra de afaceri estimata de 275 milioane euro", a spus Dan Ostahie.

Retailerul de electronice si electrocasnice Altex a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, in crestere cu 13% fata de aceasi perioada din 2006, ca efect al schimbarilor in structura organizationala. Grupul Altex a inregistrat anul trecut diminuari atat pentru cifra de afaceri, cat si pentru profit. Cifra de afaceri s-a diminuat fata de 2005, cu 20% pana la 220 milioane euro.

Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri