Cadbury Schweppes doreste sa valorifice oportunitatile de comert oferite de piata dulciurilor din Romania si sa devina cel mai puternic producator pe acest segment, dupa preluarea a 93,3% din capitalul Kandia-Excelent, a declarat, citat de NewsIn, directorul pentru Europa Cadbury Schweppes, Ignasi Ricou.
"Romania reprezinta o piata excelenta pentru noi si, pentru moment, dorim sa consolidam ce am gasit la Kandia-Excelent. Vrem sa consolidam planurile de investitii, dar si brandurile, pe care abia asteptam sa le adaugam la portofoliul nostru", a spus Ignasi Ricou.

Acesta a precizat ca nu se poate discuta inca despre o eventuala listare a Cadbury Schweppes la Bursa de Valori Bucuresti.

"Este prea devreme sa discutam despre listarea la bursa sau despre o schimbare de nume. Sigur lucru cert este ca vom continua cu echipa actuala, dar utilizand experienta noastra", a mentionat Ignasi Ricou.

Directorul general Kandia- Excelent, Sorin Alexandrescu, a anuntat, joi, preluarea de catre Cadbury Schweppes, cea mai mare companie producatoare de dulciuri din lume, a companiei Kandia-Excelent.

"Previziunile financiare facute raman de baza pentru 2007, iar in momentul in care vom considera ca acestea se vor schimba vom anunta public. Important este sa realizam o analiza extrem de detaliata privind planul de integrare in Cadbury Schweppes. In ultimii patru ani am alocat pana la 14 % din cifra neta de afaceri pentru comunicare si vom continua in aceasta directie si in viitor", a spus Sorin Alexandrescu.

In ultima parte a sedintei de tranzactionare de vineri a Bursei de Valori Bucuresti au fost incheiate doua tranzactii speciale (Deal) cu peste 93,3% din capitalul companiei Kandia Excelent, pentru suma totala de 326,45 milioane lei. Tranzactiile au fost incheiate la pretul de 2,90 lei pe actiunie, cu 14,71% sub valoare cu care compania a incheiat sedinta anterioara.

In prima tranzactie, Meinl Bank AG a vandut proximativ 9,16% din actiunile Kandia-Excelent. Ulterior, Axis Investments Ltd, a vandut 101,52 milioane de actiuni, 84,16% din capitalul social al companiei. Cumparatorul a fost Cadbury Schweppes potrivit informatiilor publicate de casa de brokeraj Prima Transaction.

Compania Kandia-Excelent a afisat un profit net in primele trei luni ale anului de 6,56 milioane lei (1,95 milioane euro), de 4,85 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii afacerilor. Cifra de afaceri a companiei in primele trei luni a fost de 32,35 milioane lei (9,6 milioane euro), in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut, cand compania a afisat o cifra de afaceri de 27,87 milioane lei.

Kandia-Excelent si-a propus pentru anul in curs un profit net de 8,85 milioane lei, de trei ori mai mic decat in 2006, si o cifra de afaceri de 153 milioane lei, in crestere cu 25% fata de anul trecut. Investitii companiei propuse pentru 2007 se ridica la 4,63 milioane euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri