Fondul suedez de investitii Oresa Ventures, care a achizitionat in cursul acestei luni un pachet semnificativ de actiuni la brokerul de credite Gemini Capital Consult, vrea sa investeasca in prima faza 3 milioane euro in dezvoltarea companiei romanesti, au anuntat cele doua societati.
"Valoarea investitiei noastre se ridica in prima faza la aproximativ 3 milioane euro, dar ea poate sa creasca in functie de strategia pe termen lung pe care o vom urma", a spus ofiterul de investitii al Oresa Ventures, Laurentiu Ispir.

Planurile de viitor ale Gemini Capital Consult sub noul actionariat includ investitii in marketing, in dezvoltarea unei platforme si a unei retele IT, care sa faciliteze relatia companiei cu clientii si cu partenerii sai bancari, precum si in dezvoltarea structurii de vanzare.

"Intentionam sa ne dublam anul acesta forta de vanzari, de la 100 la 200 de oameni, si vom face acelasi lucru si cu numarul de sucursale, pana la finalul lui 2008 ajungand la 12 sucursale in toata tara", a precizat, citat de NewsIn, directorul executiv al Gemini Capital Consult, Anca Bidian.

Pe lista de prioritati a companiei se mai afla cresterea numarului de parteneri bancari, dar si formarea echipei de management, in conditiile in care trei noi directori s-au alaturat companiei pe departamentele de operatiuni - vanzari, resurse umane si procesare - back office.

Tranzactia prin care Oresa Ventures a intrat in actionariatul Gemini Capital Consult a presupus preluarea unui pachet semnificativ de actiuni de la doi oameni de afaceri romani, fosti parteneri ai fondatorului, precum si majorarea capitalului social al companiei in scopul finantarii planurilor de investitii propuse, potrivit oficialilor companiei.

Activitatea Gemini Capital Consult se concentreaza in prezent pe patru directii de afaceri: credite pentru nevoi personale, credite ipotecare, leasing si imprumuturi pentru firme mici si mijlocii (IMM). Printre serviciile pe care le ofera compania se numara analiza situatiei si nevoilor financiare ale clientelei, identificarea solutiei optime de finantare, intocmirea dosarului de credit, consultanta, monitorizarea si sustinerea in procesul aprobarii, precvum si asistenta pana la semnareqa contractului si incasarea banilor.

Oresa Venturea este o companie suedeza de investitii care se axeaza pe investitii private si care activeaza in Romania si in alte tari din centrul si estul Europei din 1995.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri