Compania austriaca Salesianer Miettex, specializata in servicii de spalatorie si inchirieri de textile pentru industria hoteliera, alimentara, restaurantelor si spitalelor, a inaugurat, marti, in capitala prima spalatorie industriala din Romania dupa o investitie de 9,5 milioane de euro.
Fabrica din Romania a austriecilor de la Salesianer Miettex, inaugurata in sectorul 6 din capitala, dispune de o suprafata utila de 6.500 mp si are o capacitate de prelucrare a textilelor de doua tone pe zi in prima faza. Reprezentantii companiei sustin ca mizeaza pe atingerea unei capacitati de zece tone pe zi in primul an de functionare a fabricii, precum si atingerea unei cifre de afaceri de patru-cinci milioane de euro.

Investitia de tip greenfield de 9,5 milioane euro a fost repartizata pentru achizitia terenului din zona cartierului Militari (1,5 milioane euro pentru 22.500 metri patrati), constructii (4,5 milioane de euro), instalatii tehnice (1,3 milioane de euro), masini de spalat (1,6 milioane de euro), alte dotari in valoare de 200.000 de euro, dar si taxe si planuri de constructie de 400.000 de euro, potrivit directorului filialei romanesti a Salesianer Miettex, Victor Ioane. Din toate aceste valori o suma cumulata de aproximativ un milion de euro a fost investita pentru protectia mediului, a precizat Ioane.

Cu toate ca suma investita in teren a fost de trei ori mai mare decat pretul initial pe care si l-a propus consiliul de administratie al Salesianer Miettex, compania ia in calcul si un al doilea proiect de acest gen. Societatea a semnat deja contracte cu mai multe hoteluri din Bucuresti, iarreprezentantii firmei sunt in tratative si cu restaurante de renume din capitala.

Compania austriaca a fost infiintata in 1916 si are in prezent reprezentante in Romania, Ungaria, Cehia, Slovenia si Croatia. Salesianer Miettex a inregistrat o cifra de afaceri pe anul 2006 de circa 100 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri