Concernul german BASF standard de aditivi pentru industria betoanelor, dupa o investitie total de aproximativ doua milioane de euro si vizeaza vanzari cu 50% mai mari in 2007
Pentru moment, fabrica are o capacitate de 5.000 tone pe an intr-un singur schimb, dar este proiectata pentru a-si spori capacitatea dupã necesitãti, fie prin adãugarea altor schimburi, fie prin adãugarea unor capacitãti de productie suplimentare.a deschis, joi, prima sa fabrica din Romania, la Ploiesti

“Romania are rate de crestere promitatoare, in special in industria constructiilor – industria noastrã tinta. Locatia de la Ploiesti a fost aleasa datorita pozitiei sale. Este ideal situata pentru a ne distribui produsele in intreaga Romanie, nu foarte departe de Bucuresti, actualmente principala noastrã piata”, a declarat Harald Pflanzl, director managementul afacerilor - sisteme de aditivi pentru betoane Europa de Nord la BASF.

“Deja aprovizionam numerosi clienti din Romania cu produse importate din strainatate. Cu ajutorul noii facilitati de productie dorim sa ne largim baza de clienti locali si profitabilitatea cotei de piata”, a adaugat Pflanzl.

Construirea fabricii, a laboratorului si birourilor a inceput in iunie 2006 si s-a incheiat dupa un an. Managementul constructiei si proiectului au fost asigurate de companii romanesti.

Fabrica este o investitie pornita de la zero si in prima faza va avea circa 15 angajati, inclusiv personalul de vanzari, marketing si administratie.

“Noua facilitate constituie baza de participare la cresterea preconizata, oferind produse novatoare si competitive”, a mai spus Pflanzl.

Productia din Romania se adreseaza pietei locale, dar pentru dezvoltarea exporturilor sunt vizate Bulgaria si Moldova. In 2006, BASF a inregistrat vanzãri de 60,2 milioane de euro in domeniul industrial din Romania, aceasta reprezentand o crestere cu 63%. Anul acesta, compania estimeaza vanzari cu 50% mai mari in Romania, datorita noii fabrici si a exploziei de pe piata constructiilor.

La Ploiesti, BASF produce formulele Glenium SKY si Glenium ACE. Compania ar vrea sa produca si pentru Dacia - Renault in viitor.

BASF este una din cele mai mari companii de produse chimice din lume, iar portofoliul sãu include de la chimicale, plastice, produse de inaltã performantã, produse de uz agricol si produse de mare puritate, panã la titei neprelucrat si gaze naturale.

BASF este prezenta in Romania de aproape 40 de ani deja, incepand cu deschiderea primei reprezentante in Bucuresti in 1968. Corporatia si-a infiintat propria companie in tara in 1993, si anume BASF Romania SRL. Reprezentanta are sediul in Bucuresti si 30 de angajati.

BASF are aproximativ 95 000 de angajati si a avut vanzari de 52,6 miliarde euro in 2006, in crestere de 23% fata de anul precedent. Valoarea profitului impozabil (EBIT) a crescut cu peste 18%, ajungand la peste 7,2 miliarde euro. BASF a inregistrat vanzari de 14,6 miliarde euro pentru primele trei luni din 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri