E.ON Gaz Romania si-a separat de la 1 iulie activitatile de furnizare si distributie, in urma procesului rezultand doua companii independente, respectiv E.ON Gaz Romania S.A. si E.ON Gaz Distributie S.A.
In urma separarii activitatilor vor functiona doua companii independente din punct de vedere legal: E.ON Gaz Romania S.A. si E.ON Gaz Distributie S.A. In ambele companii, statul roman este reprezentat in calitate de actionar prin Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) cu 37% din actiuni si Fondul Proprietatea cu 12% din actiuni.

E.ON Gaz Romania S.A. este compania specializata in furnizarea (comercializarea) gazelor naturale si va avea sediul central la Targu Mures. E.ON Gaz Distributie S.A. este compania specializata in distributia (transportul pentru sistemul de distributie) gazelor naturale, operarea si intretinerea retelei de distributie, sediul central fiind tot la Targu Mures.

Incepand cu 1 iulie, toate companiile din domeniul gazelor si energiei electrice ar fi trebuit sa separe activitatile de furnizare si distributie, potrivit prevederilor legislatiei romanesti si europene. Acestea se aplica tuturor firmelor care activeaza in domeniul energiei electrice si gazelor care au un mimim de 100.000 de clienti.

La 1 iulie, E.ON Gaz Romania presta servicii de furnizare (comercializare) si distributie (transport pe sistemul de distributie) a gazelor naturale in 20 de judete din partea de nord a tarii, printr-o retea de distributie de 18.300 km.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri