DAW Benta Romania este producatorul gamei DAW, intrata pe piata sub sigla "elefantului colorat" si acopera o parte importanta din materialele folosite pentru finisaj in constructii, de pe piata romaneasca.
Oficialii companiei si-au propus, pentru anul 2005, atingerea unei cifre de afaceri de 8,5 milioane de euro si investitii de 1,6 milioane destinate dublarii capacitatii de productie si depozitare si logistica.

Pana in prezent, compania a realizat investitii de peste cinci milioane de euro, in anul 2004 avand o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro.

Cea mai importanta investitie in anul 2004 a fost fabrica de polistiren expandat Thermopor. In mai 2005 a fost semnat parteneriatul cu DAW Germania, pentru preluarea a 50% din pachetul Thermopor.

Deocamdata, fabrica Thermopor produce, pentru Caparol, polistiren folosit la sistemul de termoizolatie propriu (Capatect). Pentru acest sistem de termoizolatie, este in curs de finalizare capacitatea de productie de adezivi speciali, la Targu Mures.

Pentru anul 2005 societatea isi propune extinderea capacitatii de productie, deschiderea de noi showroom-uri Caparol in tara, extinderea productiei de polistiren pentru uz intern, dar si pentru piata de profil.
DAW Benta Romania a fost infiintata in anul 2001, ca un joint-venture intre concernul german Deutsche Amphibolin Werke von Robert Murjahn GmbH si grupul de firme Benta.

DAW Benta Romania reprezinta activitatea comerciala si de productie a grupului DAW in Romania, la standardele de calitate, profesionalism si protectie a mediului impuse de normele europene.

Activitatea firmei DAW Benta este concretizata prin deschiderea de showroom-uri proprii (primele magazine din domeniu organizate pentru prezentarea produselor) si infiintarea unei unitati de productie, astfel incat grupul DAW si produsele comercializate sub brand-urile Caparol, Capatect, Disbon, Alpina si Nerchau sa devina unul dintre principalii producatori si distribuitori de materiale de finisaj pentru constructii de pe piata romaneasca.

Societatea are in prezent peste 65 de angajati care lucreaza la sediul central din Tg. Mures, la birourile din Bucuresti si in magazinele de profil din tara.

Specialistii Caparol sunt instruiti permanent atat in Romania, cat si in Germania; in showroom-urile Caparol, dar si la sediul clientilor, se realizeaza periodic seminarii de prezentare a celor mai noi produse si tehnici de aplicare comercializate in Romania.

DAW Benta Romania a participat saptamana trecuta la Targul Construct Expo 2005. Participarea din acest an a companiei a fost marcata de aniversarea a 110 ani de cand vopselele profesionale Caparol sunt disponibile pe piata europeana. De altfel, fondatorul brand-ului Caparol este cel care a inventat vopseaua de dispersie, primii lianti folositi fiind si cei care au dat numele companiei: CAzeina, PARafina, OLeum.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri