Americanii de la Delphi vor incepe in noiembrie la Iasi constructia unei fabrici de pompe si injectoare diesel, pentru care vor investi 30 milioane euro pana la sfarsitul lui 2008, si peste 100 de milioane pana in 2012, cand vor fi 1.000 de angajati, au declarat ficialii Delphi.
Fabrica se va intinde pe patru hectare si va produce pompe si injectoare de inalta tehnologie pentru sistemele de injectie diesel ale masinilor Ford, Renault-Nissan, Daimler Chrysler, Hyundai Kia, Peugeut, Volvo si Ssangyong.Potrivit directorului de inginerie Delphi Diesel Systems, Michel Stanciu, pana la sfarsitul anului 2008 se vor investi 30 milioane euro si vor fi create 300 de locuri de munca. “Pana in anul 2012, investitia va ajunge la peste 100 milioane euro si vom crea 1.000 locuri de munca”, a declarat, citat de NewsIn, in conferinta de presa, Michel Stanciu.

“Iasiul are specialisti de inalta calificare din care noi putem sa alegem. Fiecare angajat de la unitatea de la Iasi va trece printr-un program de instruire. Am inceput deja campania de recrutari si avem la acest moment 15 angajati. Noua fabrica de la Iasi ne va intari pozitia pe plan mondial”, a declarat managerul general al Delphi Diesel, Jose Avila. Vicepresedintele Delphi Corporation, Guy Hachey, aflat pentru prima oara in vizita in Romania, a declarat ca a ramas uluit de cresterea economica pe care a inregistrat-o tara noastra in ultimii ani. “Dupa noua luni in care am cercetat pietele din Europa de Est am decis sa deschidem la Iasi aceasta fabrica. Proximitatea fata de clientii nostri din regiune, potentialul fortei de munca, infrastructura si utilitatile din Romania si suportul autoritatilor romane au fost cruciale in decizia noastra de a ne stabili la Iasi”, a declarat vicepresedintele Delphi, Guy Hachey.

Potrivit reprezentantilor Delphi, investitia va demara in luna noiembrie a acestui an iar fabrica va fi finalizata in doi-trei ani. Delphi nu a identificat inca un amplasament pentru viitoare fabrica, suprafata necesara totala fiind de 16 hectare, potrivit lui Michel Stanciu. La conferinta de presa organizata de reprezentantii Delphi a participat si ministrul muncii, Paul Pacuraru, care le-a transmis acestora ca statul roman va acorda unele facilitati fiscale de care va beneficia si concernul american, Guvernul urmand a lua o decizie in acest sens in viitorul apropiat.

Prin noul amplasament, Delphi isi consolideaza capacitatea de productie a sistemelor de injectie diesel, grupul administrand acum 13 unitati specializate in domeniul sistemelor de control si comanda a motoarelor diesel, fiind prezent in Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franta, Spania si Marea Britanie.

Delphi este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente electronice si sisteme de transport, inclusiv trenuri de rulare, sisteme de directie, sisteme termale si tehnologii de divertisment folosite la automobile. Tehnologia Delphi mai este folosita in domenii precum informatica, telecomunicatiile, energia si medicina.

Delphi Corporation, cu sediul in orasul Troy din statul Michigan (SUA) si are 159 de unitati de productie in 36 de tari, cu un total de 171.000 de angajati. Corporatia a vandut in valoare de 26,4 miliarde dolari anul trecut. Delphi a intrat sub incidenta legii falimentului in Statele Unite acum doi ani, iar anul trecut, reprezentantii companiei au declarat ca vor inchide sau vinde 21 din cele 29 de fabrici de pe teritoriul SUA. Reprezentantii companiei au spus ca operatiunile comerciale din afara SUA nu vor fi afectate de situatia din America.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri