Actionarii producatorului de lactate si branzeturi Albalact Alba Iulia (ALBZ) au aprobat strategia de dezvoltare a companiei pana in 2009 si majorarea capitalului pana la 66,9 milioane lei, cu 47,47 milioane lei, prin aport in numerar si incorporare de rezerve.
Capitalul social s-ar putea majora cu 47,47 milioane lei, de la 19,43 milioane lei pana la 66,9 milioane lei. Pentru majorare vor fi emise 474,69 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, pretul de subscriere fiind egal cu valoarea nominala. Aportul in numerar al actionarilor este prevazut la 38,87 milioane lei, iar valoarea rezervelor incorporate va fi de 8,6 milioane lei.

Astfel, actionarii inregistrati la data de 15 septembrie ar putea subscrie doua actiuni noi pentru una detinuta si vor beneficia de 44% actiuni gratuite. Perioada de exercitare a dreptului de preferinta a fost aprobata ca fiind 1 octombrie-31 octombrie.

Actionarii au aprobat si strategia de dezvoltare a societatii pentru perioada 2007-2009, valoarea investitiilor ridicandu-se la 10 milioane lei. Astfel, au fost aprobate investitii de 1 milion euro in logistica, investitii de 5 milioane euro pentru achizitia unui teren de 5 hectare si dezvoltarea punctului de lucru din Bucuresti, investitii prin fonduri structurate de 2 milioane euro pentru cumpararea de vaci si utilaje la Ferma de vaci de la Vaidei.

Actionarii Albalact au imputernicit Consiliul de Administratie pentru achizitionarea unui teren de 15 hectare in vederea construirii unei noi fabrici axata pe productia mixta: branzeturi, deserturi si alimente pe baza de lapte pentru copii. Noua fabrica va fi amplasata langa Fabrica de produse proaspete din Oiejdea, judetul Alba.

Conducerea companiei a mai fost imputernicita sa vanda un teren, cu o suprafata de 3.854 mp, plus constructiile aferente situat in Alba Iulia.

Producatorul de lactate si branzeturi Albalact Alba Iulia (ALBZ) a obtinut in primul semestru un profit net de 6,85 milioane lei (2,18 milioane euro), de 11 ori mai mare decat cel din intervalul similar din 2006, pe fondul cresterii productiei vandute. Afacerile companiei au avansat cu 76,7%, in prima jumatate din acest an, pana la 74,82 milioane lei (23,9 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 42,33 milioane lei.

Anul acesta Albalact si-a dublat capitalul social, de la 9,44 milioane lei pana la 19,43 milioane lei, majorarea fiind operata la sfarsitul lunii iunie.

Compania specializata in fabricarea produselor lactate si a branzeturilor are un capital social de 19,43 milioane lei, divizat in 194,34 milioane de titluri, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului din 27 iunie, Ciurtin Petru detine 36,21%, Ciurtin Petru Raul controleaza 16,03%, RC 2 Limited din Cipru detine 13,37%, iar Julius Baer International Equity Fund are o participatie de sub 5%.

Titlurile Albalact Alba Iulia se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ALBZ. Compania are o capitalizare de 542,2 milioane lei (163,46 milioane euro), conform cotatiei de 2,79 lei, stabilita in sedinta din 21 august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri