Compania franceza Lafarge a achizitionat sase silozuri de la primaria localitatii brasovene Rupea, unde urmeaza sa fie depozitata cenusa rezultata in urma arderii lignitului de la CET Brasov, informeaza NewsIn.
Potrivit consilierului judetean Gheorghe Sarafinceanu (PD) este vorba despre silozurile din zona Garii Rupea, care au fost folosite ca baza de receptie a cerealelor din toata zona amintita. „Practic, acolo se depozita toata productia IAS-urilor din Rupea, in vederea transportarii lor, pe calea ferata, catre centre de prelucrare”, a explicat Sarafinceanu.

Silozurile repective vor fi folosite ca depozit pentru cenusa provenita de la CET Brasov, Lafarge avand un contract cu centrala termica pentru preluarea materialelor reziduale, in uma arderii lignitului.

Centrala Electrica de Termoficare (CET) Brasov, impreuna cu Grupul Lafarge Romania, au inaugurat, in noiembrie 2006, o instalatie moderna de recuperare a deseurilor rezultate in urma arderii lignitului folosit la incalzirea locuintelor racordate la sistemul centralizat. Cenusa si zgura sunt folosite la fabricarea materialelor de constructii.

Din cele peste 200.000 de tone de cenusa produse anual, aproximativ o treime era folosita pana acum de firma Lafarge ca materie prima. Practic, prin noua achizitie a grupului francez, va fi preluata aproape toata cenusa de la CET, ea fiind dpozitata in silozurile de la Rupea, unde va fi prelucrata in fabrica de materiale de constructii de la Hoghiz (comuna propiata de Rupea), unde Lafarge a investit in primavara acestui an peste 6,5 milioane de euro.

„La Hoghiz am investit 5 milioane euro intr-un nou filtru care sa se conformeze rigorilor care vor intra in vigoare de anul viitor. Avem in vedere reducerea emisiilor de praf si implementarea co-procesarii combustibililor alternativi. Pentru acest al doilea obiectiv sunt necesare investitii de circa 1,5 milioane euro”, a explicat, directorul fabricii Lafarge Ciment din Hoghiz, Edmund Piess, dupa semnarea contractului cu Primaria Rupea.

Francezii de la Lafarge au facut, pana acum, investitii totale de peste 320 milioane euro in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri