Delta Air Lines a transportat in primele 100 de zile de zboruri pe ruta Bucuresti - New York, peste 16.000 de pasageri, avand un grad de ocupare a curselor de peste 80%
Inca de la lansarea Delta Air Lines si in Romania, in luna iunie a acestui an, cursele transatlantice pe ruta Bucuresti-New York au avut un success nesperat, depasind chiar si previziunile reprezentantilor companiei. Delta Air Lines este singurul operator prezent pe piata autohtona care opereaza zboruri directe intre Romania si Statele Unite, cu patru curse pe saptamana din Bucuresti.

“Suntem extrem de multumiti de performantele zborului Bucuresti - New York, care in doar 100 de zile inregistreaza deja o medie de incarcare de aproximativ 80%”, a declarat Corina Enciu, manager de vanzari al Delta Romania. Gradul ridicat de ocupare inegistrat in lunile iunie-iulie pentru zborurile transatlantice confirma cererea foarte mare pentru cursele Delta Airlines, atat din partea celor care calatoresc in interes de afaceri, cat si personal.

Lansata pe 6 iunie anul curent, cursa Bucuresti –New York a avut pana in septembrie peste 16.000 de pasageri din Romania si Statele Unite, oferind oportunitati de conexiuni variate prin hub-ul Delta din New York. Cursa pleaca de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si ajunge pe Aeroportul John F. Kennedy din New York, acest lucru fiind extrem de important datorita celor peste 40 de conexiuni catre mai multe destinatii din Statele Unite.

Cursa directa Bucuresti-New York este operata cu un avion Boeing 767-300ER cu 214 locuri la categoria Economy si clasa premiata BusinessElite. Calatorii castiga timp si bani zburand direct in Statele Unite cu Delta, economisindu-se pana la patru ore de zbor pe o cursa dus in comparatie cu zborurile care utilizeaza alt hub european.

“Pentru clasa Economy preturile pornesc de la 339 de euro fara taxe, ajungand pana la 1.744 de euro fara taxe pentru clasa BusinessElite”, a declarat Corina Enciu, afirmand ca preturile variaza in functie de sezon, de perioada in care se face rezervarea si de numarul locurilor disponibile.

La 100 de zile de zboruri transatlantice din Romania, care se vor implini oficial pe 14 septembrie, Delta ofera preturi promotionale tuturor pasagerilor care vor alege ca destinatie, metropole ca New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Wahington D.C., Atlanta si Miami, oferta fiind valabila pentru biletele achizitionate pana pe 29 septembrie.

In 2006, operatorul american Delta Air Lines a inregistrat un profit operational de 58 milioane de dolari (41,8 milioane de euro), transportand peste 106 milioane de pasageri pe toate continentele. “Am avut peste 60 de lansari internationale anul trecut, insa anul acesta am obtinut imbunatatiri de 200 milioane de euro fata de anul anterior”, a declarat Kimbeley Long-Urbanetz, sales director pe regiunea europeana, incluzand Austria, Germania, Ungaria, Elvetia si Romania.

“Am inregistrat o crestere de 18,1% pe zborurile internationale”, a continuat ea, anticipand ca si in lunile august-septembrie, pentru zborurile transatlantice dintre Romania si Statele Unite, gradul de ocupare va depasi in medie 80%. In septembrie, oficialii Delta Air Lines estimeaza cele mai mari venituri operationale din istoria operatorului aerian, aratandu-se foarte incantati de evolutia Romaniei in cadrul grupului. Delta si-a marit capacitatea de zboruri internationale cu peste 20% in 2006 comparativ cu anul precedent, veniturile din zborurile internationale majorandu-se cu 35% anul trecut, dupa ce anterior au inregistrat doar o crestere de 20%.

Fondata in 1924, compania americana Delta Air Lines este lider in transporturile transatlantice prin cele 36 de zboruri din mai multe orase europene catre America decat orice alt transportator american. In America, Delta opereaza cele mai multe rute interne, fiind singura linie aeriana care deserveste toate cele 50 de state americane, dar si 36 de orase din 24 tari din Europa, Africa, India si Orientul Mijlociu.

Delta opereaza cele mai multe curse catre partea central-estica a Europei, oferind , din vara lui 2007, cinci noi destinatii catre Statele Unite: Bucuresti, Budapesta, Kiev, Moscova si Praga. Cursele Delta acopera 315 destinatii din 54 de tari, oferind peste 400 de zboruri pe saptamana.

Delta Air Lines este membru fondator al SkyTeam, alianta mondiala a companiilor de transport aerian, parteneriatele permitand extinderea zborurilor Delta catre 477 de destinatii din 103 tari din intreaga lume. De asemenea, parteneriatele strategice ale companiei ofera clientilor sansa de a castiga si utiliza puncte SkyMiles in peste 15.000 de zboruri oferite de alianta SkyTeam si partenerii sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri