Desi piata sistemelor de incalzire, estimata la 250 milioane de euro, manifesta o scadere de aproximativ 10% in acest an, potrivit estimarilor analistilor, afacerile Vaillant Group Romania cresc anual cu circa 25%, declara directorul general al grupului, Christopher Grosser.
Tendinta de scadere se poate explica datorita restrictiilor si noilor reglementari impuse de autoritatile in domeniu, cu privire la conditiile de debransare de la CET, insa, asa cum sustine Grosser, “se va gasi un echilibru intre sistemele de incalzire centralizate si individuale”.

“Avem incredere in piata din Romania si suntem porniti sa investim”, a continuat Gosser, anuntand investitii de peste 10 milioane de euro pana in 2010 pe piata autohtona a sistemelor de incalzire. Vaillant Group Romania a deschis deja in Galati prima filiala a companiei, exceptand sediul central din Bucuresti, printr-o investitie de 250.000 de euro. Alegerea locatiei s-a datorat potentialului ridicat de dezvoltare zonala, grupul german urmarind extinderea la nivel national prin opt locatii, potrivit declaratiilor lui Gosser.

Per total, specialistii estimeaza piata de sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat din Romania la un miliard de euro.

Cu o cota de piata de 26% pe segmentul de centrale murale, 14 centre de productie in opt tari europene si vanzari in peste 150 de state, Vaillant Group este lider mondial in sisteme de incalzire, centrale murale, boilere, sobe pe gaz si radiatoare.

In Romania Vaillant este prezent prin aproximativ 2.000 puncte de vanzare, nedispunand insa de o facilitate de productie. “Momentan trebuie sa mai crestem pentru a deschide o facilitate de productie”, afirma Gosser, compania concentrandu-se exclusiv pe distributie.

Marca Vaillant este prezenta pe piata romaneasca inca din 1994, cu vanzari totale de 400.000 de unitati pana in prezent. Din 2004, compania si-a deschis sediu la Bucuresti, preluand un an mai tarziu distributia Saunier Duval. In ultimii trei ani grupul german a investit cinci milioane de euro pe piata romaneasca, intrand puternic in Europa de Est prin preluarea producatorului turc de aparate de incalzire, Demir Dokum, tranactie care va aduce majorarea cifrei de afaceri totale a grupului de la 2 miliarde de euro cu 25%, pana la 2,5 miliarde de euro.

In 2006, cifra de afaceri a grupului Vaillant Romania se situa la 52 milioane de euro, estimandu-se, pentru 2007, o cifra de 66 milioane de euro si o cota de 14% din piata totala a sistemelor de incalzire, ventilatie si aer conditionat, estimata la un miliard de euro.

Daca in 2006 compania a vandut 43.000 de centrale murale, pentru 2007 se anunta o crestere pana la 53.000 de unitati. Pe piata centralelor termice, evaluata la 100 milioane de euro, grupul estimeaza o cifra de afaceri de 29 milioane de euro pe anul in curs.

Anticipand stabilizarea pietelor de sisteme de incalzire si potentialul statelor est-europene, grupul german Vaillant promite extinderea afacerii sale in Romania. “Acum 20 de ani circa 60-70% din cifra de afaceri a grupului se datora Germaniei. La ora actuala, doar 30% revine Germaniei, restul de 70% desemnand factorul international”, incheie Gosser, explicand astfel investitiile viitoare in polul est-european al sistemelor de incalzire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri