Compania timisoreana Dunca Expeditii SA va imprumuta 8.1 milioane euro de la banca Unicredit Tiriac Bank pentru achizitia unui elicopter si a 75 de camioane noi, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.
Investitia in elicopter va fi de aproximativ 1,6 milioane de euro, fara TVA, iar investitia in camioane se ridica la circa sase milioane euro. De asemenea Dunca Expeditii va folosi 500.000 de euro din credit pentru a finanta aproape 90% din achizitia echipamentului necesar statiei de intretinere si service pentru camioane.

Garantiile aferente creditului constau, printre altele, in gaj pe elicopterul finantat, gaj pe camioanele noi cumparate, gaj pe echipamentul statiei de intretinere si service, precum si ipoteca de rang 3 pe un teren detinut de Dan Romeo Dunca - care detine 3% din capitalul Dunca Expeditii - si de Elena Daniela Dunca. Creditul va fi rambursat in cinci ani si jumatate.

De asemenea, actionarii Dunca Expeditii au aprobat prelungirea unei linii de credit deja existente, in suma de 50.000 de euro, la HVB Bank Romania.

Dunca Expeditii este una din cele mai mari companii de transport rutier din vestul tarii. In 2006 firma timisoreana a avut o cifra de afaceri de 77 milioane de lei, in crestere cu 37,8% fata de anul 2005 cand a avut o cifra de afaceri de 55,8 milioane de lei. Dunca Expeditii a raportat anul trecut un profit net de 10,5 milioane lei, de peste trei ori mai mult fata de 2005, cand a raportat trei milioane de lei profit net.
Dunca Expeditii SA a intrat pe piata acum 13 ani. In anul 2005 compania a avut 420 de angajati, iar anul trecut a avut 508.

Compania timisoreana este detinuta de Ioan Dunca, care are 50% din actiuni, de societatea comerciala Holian SA care detine 28% din capitalul social, de Doru Husarciuccare are 16% din actiuni, de Constantin Daminescu, cu 3% din actiuni si de de Dan Romeo Dunca, care are o participatie de 3% in cadrul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri