Compania islandeza WWE va investi peste 22 milioane de euro in doua programe, in judetul Neamt, pentru construirea unei fabrici de transformarea a deseurilor lemnoase in biocombustibili si pentru incalzirea cu biocomubustibili a orasului Roman care ar reduce cu pana la 75% costurile de intretinere.
"Noi avem un parteneriat inca din 2005 cu WWE, iar prin cel pe care l-am incheiat acum urmarim ca in cativa ani tot orasul Roman sa beneficieze de sistemul de incalzire bazat pe pelete, care este un biocombustibil", a declarat, citat de NewsIn, consilierul Directiei tehnice din Consiliul judetean Neamt, Gheorghe Neculae.

Unul din proiecte prevede constructia unei fabrici de productie de pelete la Tarcau, care ar trebui sa fie functionala pana in februarie 2008, si a carei constructie va costa doua milioane de euro. "Au ales aceasta zona pentru ca la Tarcau sunt foarte multe deseuri lemnoase, iar aceasta forma de producere a energiei se bazeaza tocmai pe refolosirea lemnului si rumegusului", a spus Neculae. In momentul finalizarii investitiei, fabrica va avea o capacitate de productie de 35.000 tone anual.

Cel de-al doilea proiect prevede incalzirea cu biocombustibil a unei parti a orasului Roman, iar in cativa ani, aceasta capacitate urmeaza sa se extinda in tot orasul. "Noi punem la dispozitie infrastructura, iar islandezii vor investi in utilaje si in refacerea retelelor", a declarat primarul din Roman, Dan Carpusor. Pentru acest proiect WWE va investi aproximativ 20 milioane euro.

"Noi speram sa putem beneficia si in aceasta iarna de acest sistem, dar nu stim daca va fi posibil", a adaugat primarul.

Potrivit lui Carpusor, in proiectul pilot vor fi incluse circa 200 de locuinte, urmand ca in urmatorii ani, sistemul sa fie extins. "Avantajele unui sistem de incalzire cu pelete sunt multe, dar oamenii nu le cunosc inca. In primul rand, gigacaloria va fi de 117 lei, in timp ce pe sistemul clasic, cu gaz metan ea costa 320 lei. Apoi


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri