Patru producatori de vinuri din Romania au fost prezenti in perioada 17-19 mai, la cea de-a XXV-a editie a Targului International de vinuri si bauturi alcoolice de la Londra.

Targul, unul dintre cele mai importante manifestari de profil din Europa, a fost gazda a peste 1300 de expozanti. Romania nu a avut stand national, insa a fost reprezentata de patru firme producatoare: Cotnari, Cramele Recas, Halewood Romania, si Reh Kendermann (Carl Reh Winery).

Evenimentul a inclus o serie de manifestari menite sa starneasca interesul specialistilor din industrie. Doua sesiuni de seminarii au fost organizate, una pentru producatori si distribuitori, cealalta pentru beneficiul celor din lantul HORECA. Au fost organizate degustari tematice, precum si prezentarea rezultatelor celor doua prestigioase concursuri: Decanter World Wine Awards si International Wine Challenge, din juriul carora a facut parte si un specialist din industria vinului romanesc, in persoana lui Dan Muntean, director de operatii al Halewood International.

Cotnariul a impresionat vizitatorii care se asteptau la vinuri traditional dulci, prin vinurile seci Francusa, dar si cu Tamaioasa Romaneasca pentru care 2003 a fost un an foarte bun.

Cramele Recas, prin directorul Philip Cox, a gazduit in standul sau doi dintre distribuitorii sai din Marea Britanie, Wines of Westhorpe si V-Drinks. Ca urmare a unui articol despre Romania in prestigioasa revista de specialitate "Harpers", standul a fost vizitat de reprezentantii a patru lanturi de supermarketuri principale din Marea Britanie. Firma britanica V-Drinks a creat un brand interesant cu un design modern, cu vinuri de calitate de la Cramele Recas. Directorul firmei, Simon Inskip, a precizat ca se incearca promovarea imaginii "vinurilor din Romania" prin conceptul "vinuri din Transilvania", un termen mai popular si interesant pentru consumatorii occidentali.

Halewood International a alocat un spatiu considerabil expunerii vinurilor produse de ei in Romania: Prahova Valley, Byzantium si Cherry Tree Hill. Dintre acestea, Byzantium Blanc de Transilvania a primit mentiune in Decanter World Wine Awards 2005.

Reh-Kendermann au prezentat trei linii de produse: River Route, River Route Limited Edition si La Cetate.

Cei patru producatori din Romania, risipiti in fiecare din colturile salii de expozitie, si-au gasit timp sa se viziteze reciproc, sa schimbe impresii. Ciudat, ar spune multi "de acasa", oamenii acestia sunt in competitie, si gasesc puterea de a colabora. Secretul este ca pentru acesti oameni capra vecinuluiI inseamna tot "Made in Romania".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri