Compania Rombat isi va finaliza in luna octombrie cea mai mare investitie pe care si-a propus-o in acest an, si anume marirea capacitatii de productie cu 50%.
Cresterea continua a segmentelor de piata ocupate de ROMBAT, atat in tara cat si la export, a determinat actionariatul companiei sa includa in programul de investitii pentru anul 2007, care depaseste suma de 6,5 milioane de euro, si acest mare pas.

“Bateriile ROMBAT castiga din ce in ce mai mult teren, atat in tara noastra cat si in tarile straine. Cererea tot mai mare, din partea producatorilor de automobile autohtoni si cei straini, ne-a determinat sa facem aceasta miscare. Investitia realizata a fost foarte mare, insa suntem convinsi ca in scurt timp aceasta va fi amortizata.” afirma Ioan Repede, directorul general al companiei ROMBAT.

Valoarea acestei investitii este de aproximativ 5,24 milioane de euro, din care 4,2 milioane de euro au fost cheltuiti in acest an pentru construirea unei suprafete de 2700 mp si pentru cumpararea unor echipamente de ultima tehnologie din Italia, Anglia si Suedia.

Acestea sunt folosite si de cei mai mari producatori de baterii din lume, fiind ultra-moderne si eficiente. Pentru acest an compania estimeaza un volum de vanzari de circa 1.300.000 baterii auto. Aceasta investitie va aduce nu doar o crestere a productiei ci si a numarului de angajati, cu inca 55 de oameni. In prezent compania are un numar de peste 500 de angajati, pentru productia de baterii.

Primele 9 luni ale anului curent, s-au dovedit a fi profitabile pentru compania ROMBAT, aceasta inregistrand un profit brut de 2,5 milioane de Euro. Pana la sfarsitul lunii septembrie, ROMBAT a avut o cifra de afaceri de 27,7 milioane de Euro, inregistrand o crestere de 43% fata de primele 9 luni din 2006. Pentru acest an compania ROMBAT estimeaza o cifra de afaceri de 40 milioane de Euro.

In cadrul Salonului International de Automobile de la Bucuresti (SIAB), care are loc in perioada 5-14 octombrie a.c., compania ROMBAT isi va prezenta noua baterie auto. Dupa o lunga perioada de cercetari si teste, echipa de specialisti a companiei a reusit sa realizeze un produs de calitate superioara. Conform acestora, noua baterie ROMBAT PREMIER va concura cu cele mai renumite baterii care se gasesc in momentul de fata pe piata romaneasca. “Prezentarea o vom face la SIAB. Va fi o surpriza pentru clientii nostri, si nu numai. Suntem siguri ca acest nou produs, va atrage cu sine si alti clienti, care doresc un produs de calitate superioara. Acesta este un nou pas pe care am hotarat sa-l facem in acest an si va dovedi inca o data ca ROMBAT nu este doar o marca nationala, ci incetul cu incetul devine si una internationala.” sustine Sava Elena, director marketing al companiei ROMBAT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri