Ursus Breweries are, de la inceputul acestei luni, un nou presedinte, in persoana lui Stephan Weber. Intr-un interviu acordat wall-street.ro, executivul povesteste cum a aflat despre noua sa pozitie si de ce a acceptat aceasta functie.


“I-am solicitat lui Alan Clark (presedintele SABMiller Europe - n.r.) o zi libera. Mi-a respins rugamintea. Voia sa ma intalneasca exact in ziua respectiva, sa ma anunte ca voi prelua presedintia subsidiarei din Romania a SABMiller", povesteste Stephen Weber (foto).

Cu studii in Germania, SUA si Elvetia, Weber considera ca intreaga sa cariera profesionala si academica este construita pe experiente internationale si multiculturale.

“Am lucrat in mai mult de 15 state ocupand pozitii de conducere in vanzari, distributie, marketing. Ma consider un cetatean global si respectul pe care il am pentru cultura si istoria locala ma ajuta sa stabilesc relatii bune cu oamenii cu care lucrez si alaturi de care traiesc”, a declarat Weber.

Noul presedinte al Ursus Breweries nu a ajuns inca in Romania, insa considera ca pozitia pe care o va ocupa in cadrul companiei ii va oferi prilejul de a castiga experienta si de a dezvolta afacerile marelui producator, ca o continuare la realizarile profesionale obtinute pana in prezent.

“Cele mai importante realizari profesionale ale mele se refera la coordonarea procesului de reorientare strategica a activitatilor comerciale ale companiei SABMiller Europe, astfel incat acestea sa fie intr-adevar axate pe brand si concentrate pe piata”, explica presedintele Ursus Breweries.

Inainte de a se alatura companiei SABMiller, Weber si-a inceput cariera profesionala la Procter&Gamble, continuand la British American Tabacco, unde i s-au incredintat diferite misiuni nationale si internationale de marketing, vanzari, distributie si trade marketing.

“Principalele diferente cu privire la stilul de management al unei companii ca P&G sau British American Tabacco s-ar putea manifesta in modul in care se face local adaptarea la strategia globala, prin urmare la nivel de management operational”, este de parere Weber.

Stephan Weber crede ca principalele instrumente de lucru ale unui manager sunt capacitatea de a fi un bun lider, motivarea, puterea de a-i forma pe oamenii cu care lucrezi si de a le insufla forta.

“In general, 30% din timpul de lucru il petrec citind si evaluand informatii, iar restul este dedicat interactionarii cu oamenii. Ei sunt cel dintai si cel mai stabil atu pe care il avem. Ce este un presedinte fara echipa sa?”, a adaugat seful Ursus Breweries.

Stephan Weber il inlocuieste pe Dieter Schulze, care, dupa patru ani in Romania, a fost numit presedinte al Kompania Piwowarska, subsidiara SABMiller din Polonia.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere de pe piata romaneasca cu o cota de piata de 24%. Compania detine patru fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov, avand peste 1.300 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar si Pilsner Urquell.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri