Operatorul de logistica Cargo Romania, parte a holdingului cu acelasi nume, a carui companie mama este inregistrata in Olanda, vizeaza venituri de 15 milioane euro in 2008 si isi propune, totodata, sa devina unul dintre primi zece transportatori romani.
Compania detine propria sa flota de transport si ofera servicii de distributie, iar in viitor doreste sa opereze propriile sale centre de distributie. In trei ani, compania intentioneaza sa se plaseze intre primele trei mari companii de logistica care opereaza in Romania si sa obtina o cota de piata de 10%, mizand pe faptul ca piata are un potential de crestere considerabil datorita acceptarii Romaniei ca membru al Uniunii Europene.

"In 2008, compania se va concentra asupra proiectelor din industriile alimentara, auto si electrotehnica. Compania poate folosi pana la 100 de camioane. Anul viitor, compania intentioneaza sa atinga un nivel al veniturilor de 15 milioane euro si sa devina astfel unul dintre primi zece transportatori romani", a declarat reprezentantul C. S. Cargo Holding, Vladimír Bystrov.

C. S. Cargo Romania a fost fondata in august 2007 si are sediul in Ploiesti. Obiectivul de activitate este de a incepe cooperarea cu companiile care sunt deja clientii holdingului in Cehia. Compania doreste sa-si intareasca pozitia pe piata din Romania, care este in prezent fragmentata, prin achizitia de companii de logistica si transport romanesti.

Vanzarile holdingului de logistica au totalizat 76,5 milioane euro, in primele sase luni ale acestui an. Fata de cifra de vanzari inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile C.S. Cargo au crescut cu 47%. Castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizar (EBITDA) a crescut in prima jumatate a anului 2007 la 300 milioane coroane (11,05 milioane euro). Cresterea EBITDA reprezinta o margine de 14%.

In acest an, holdingul intentioneaza sa obtina un volum de vanzari totalizand 4,5 miliarde coroane (165,74 milioane euro). "Rezultatele pentru prima jumatate a anului sunt incurajatoare. Ele corespund intru totul planurilor financiare stabilite pentru acest an. Este de asteptat ca tintele stabilite pentru acest an sa fie atinse" a spus directorul financiar al C. S. Cargo, Filip Otruba.

In 2006, cifra de afaceri a holdingului a totalizat 2,8 miliarde coroane (103,2 milioane euro). In acelasi an, EBITDA a totalizat 270 milioane coroane (9,95 milioane euro). Anul acesta, holdingul s-a extins si a fondat sucursale in Romania si Polonia.

C. S. Cargo Group este organizat pe o structura de tip holding, a carui companie mama este inregistrata in Olanda si care controleaza direct si prin C.S. Cargo Management, companiile care opereaza in Cehia, Slovacia si in Rusia, Polonia, Romania si Ungaria. Grupul financiar Trifid detine holdingul in proportie de 100%. Trifid este detinut de doua persoane fizice, in proportie egala, Marek Leheka si Petr Zvinský, si de catre un nou actionar, grupul bancar UniCredit.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri