Cehii de la Zentiva anticipeaza o scadere de 10% a vanzarilor pe primele noua luni in Romania, potrivit unui raport preliminar asupra performantei companiei in primele noua luni ale anului 2007.
Acesta predictie se bazeaza pe concentrarea companiei asupra colectarii sumelor provenite din vanzarea medicamentelor compensate in a doua jumatate a anului 2007.

Compania farmaceutica ceha prevede costuri de aproximativ 300 de milioane de coroane cehe (circa 11 milioane euro) in primele noua luni ale anului, dintre care aproximativ 105 milioane de coroane cehe (3,9 milioane euro) au fost costuri inregistrate in al treilea trimestru al anului 2007 datorita recurgerii la provizioane pentru acoperirea datoriilor.

Raportul preliminar mai prevede pentru primele noua luni ale anului 2007 vanzari nete de aproximativ 11,13 miliarde de coroane cehe (414 milioane euro), un profit operational (EBIT) de 1,46 miliarde de coroane cehe (54,3 milioane euro) si un venit net de 1,06 miliarde de coroane cehe (39,4 milioane euro), precum si o crestere generala semnificativa in toate tarile in care compania este prezenta.

Compania va publica raportul final al rezultatelor inregistrate in primele noua luni ale anului pe cinci noiembrie.

Zentiva N.V. este unul dintre liderii pietei de farmaceutice care proiecteaza, produce si comercializeaza marci moderne ale unor produse farmaceutice cu traditie.

Zentiva Bucuresti (SCD) a afisat un profit net in trimestrul al doilea de 9,8 milioane lei (3,12 milioane euro) de 2,3 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii cifrei de afaceri cu 23,13%.

Vanzarile din Romania au crescut, in al doilea trimestru, cu 16,1%, pana la 673 milioane coroane (23,5 milioane euro). Marcile promovate in Romania de catre companie au contribuit cu 61,3% la vanzarile in tara, fata de 54% in primele sase luni din 2006 protivit raportului publicat de Zentiva actionarul majoritar al companiei romanesti.

Zentiva SA Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Societatea are un capital social de 41,69 milioane lei. Principalul actionar este Venoma Holdings Limited cu o detinere de 50,98% iar Zentiva NV, care controleaza firma Venoma Holdings Limited detine 23,93% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri