Presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, a declarat, joi, ca daca aeroportul din Tg. Mures este de acord cu conditiile impuse de Wizz Air, printre care si scaderea taxelor aeroportuare, compania ar putea renunta la mutarea curselor sale pe aeroportul din Cluj Napoca.
„Decizia a fost luata aseara de operatorul aerian. Reprezentantii companiei au trimis o scrisoare cu solicitarile pe care le au si pana luni dimineata asteapta un raspuns ferm”, a declarat Lokodi, transmite NewsIn.

Una dintre cerintele conducerii companiei Wizz Air consta in negocierea unui contract pe o perioada de 5 ani, in care taxele aeroportuare sa ramana neschimbate. Compania a si propus pretul pe care este dispusa sa il plateasca: 7,22 euro/pasager.

„Categoric trebuie sa facem aceste demersuri ca oamenii astia sa vina inapoi. Nici nu vreau sa mai comentam ca au plecat si au venit, nici in gluma. Foarte bine daca vin inapoi. Noi sa fim cei care trebuie sa intindem mana si ii curtam, pentru ca e in interesul nostru”, a declarat consilierul judetean Teodor Giurgea.

Directorul aeroportului, Stefan Runcan, a declarat ca este de acord cu reducerea taxei, ceruta de Wizz Air, dar a specificat ca astfel veniturile aeroportului vor scadea si va avea nevoie de subventii de la Consiliul Judetean. El a precizat ca, in urma unui studiu facut recent, doar 25 % dintre intarzierile pe care le-au avut avioanele companiei Wizz Air au fost cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri