Concernul german Bosch a cumparat furnizorul de servicii de tip call center Business Relations Timisoara, companie cu 150 de angajati ce furnizeaza servicii pentru clienti din domeniile telecomunicatii, comert si sectorul public, a anuntat vineri Bosch, care nu a comunicat valoarea tranzactiei.
"Prin achizitionarea companiei Business Relations ne intarim serviciile internationale de tip call center si castigam accesul catre pietele cu un potential rapid de dezvoltare din estul Europei", a declarat in comunicat presedintele diviziei sistemelor de securitate Bosch, Uwe Glock.

Business Relations este una dintre cele mai mari companii de call center din tara. In urma incheierii tranzactiei, ambele companii au fost de acord sa nu dezvaluie pretul acestei achizitii. In viitor, Business Relations va deveni parte a diviziei Bosch Communication Center care ofera grupului german servicii call center pentru atragerea de noi clienti, opereaza liniile de urgenta, dar si suport administrativ si pentru management. Anul trecut, centrul de comunicatii Bosch si-a marit cu 24% portofoliul de numere de telefon pana la 31 de milioane.

Bosch Communication Center are in prezent 2.500 de angajati in zece filiale din Germania, Franta, Marea Britanie, Olanda, Spania, India, si de la finele anului si in capitala Argentinei, Buenos Aires. Bosch Communication Center face parte din divizia sistemelor de securitate Bosch Security Systems care are 10.300 de angajati si a generat vanzari de 1,3 miliarde euro anul trecut.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, tehnologia industriala, bunuri de larg consum si constructii. In anul 2006, cei aproximativ 260 000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 43,7 de miliarde de euro.

Infiintat la Stuttgart in 1886 de catre Robert Bosch (1861-1942) sub numele de "Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”, grupul Bosch are o retea de productie, vanzari si service cu peste 300 de filiale si aproximativ 13 000 de centre de service in peste 140 de tari. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92 % de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG.

In Romania Bosch este prezent din 1994 si are in prezent circa 200 de angajati. In 2006, diviziile Bosch Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods si Building Technology a generat vanzari de aproximativ 116 milioane euro in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri