Veniturile grupului belgian Delhaize, care opereaza in tara magazinele Mega Image, au crescut cu 28,9% in Romania si Indonezia in al treilea trimestru al anului, pana la peste 42 milioane euro, conform raportului financiar al grupului, dat publicitatii joi, informeaza NewsIn.
Cresterea veniturilor in cele doua tari se datoreaza cresterii vanzrilor, iar retailerul a obtinut in Romania si Indonezia un profit operational de 400.000 euro in al treilea trimestru al anului si venituri de 42,3 milioane euro, mai mari cu 28,9%, comparativ cu perioada similara din 2006.

Pe plan mondial, grupul a inregistrat in trimestrul trei venituri de 4,74 miliarde euro, cu 1,3% mai mici decat in perioada similara a anului trecut, daca se tine cont de variatia ratei de schimb euro - dolar, dat fiind ca moneda americana s-a depreciat cu 7,2%.

Pentru primele noua luni ale anului, Delhaize Group a obtinut venituri de 14,27 miliarde euro, in scadere cu 0,7%, la ratele actuale de schimb.

Veniturile grupului in Romania si Indonezia au ajuns la valoarea de 120,3 milioane euro in primele noua luni, crestere de 21,8% fata de cele aproape 99 milioane euro inregistrate in intervalul ianuarie - septembrie 2006.

Profitul operational a fost anul acesta de 1,8 milioane euro, mai mult decat dublu fata de noua luni din 2006, conform raportului financiar al grupului.

Delhaize Group avea la sfarsitul lui septembrie o retea de 2.509 magazine pe plan mondial, iar la finalul anului si-a propus sa aiba cu 46 mai multe.
Grupul Delhaize fondat in Belgia in anul 1867 are cele mai multe magazine in Statele Unite, Belgia si Grecia.

In anul 2006, Delhaize Group a inregistrat vanzari de 19,2 miliarde euro, iar profitul net a fost de circa 352 milioane euro. Delhaize Group este cotat la Euronext Bruxelles (DELB) si la New York Stock Exchange (DEG).

In Romania, belgienii de la Delhaize sunt prezenti din anul 2000 cand au achizitionat 51% din actiunile Mega Image, ulterior pachetul de actiuni majorandu-se la 70%. La sfarsitul lui iunie 2004, grupul belgian a preluat integral reteaua de magazine ce poarta sigla Mega Image.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri