Compania aeriana low cost Wizz Air estimeaza pentru anul 2008 o cota de piata de 29% si o crestere a numarului de pasageri care va atinge cifra de 1 milion.
Compania ungara detine in prezent o cota de piata de 24 de procente si estimeaza o crestere de 5 procente pentru anul 2008, propunandu-si sa devina cea mai importanta companie low cost care opereaza in Romania.

Incepand cu luna februarie 2008 Wizz Air lanseaza cursa interna Bucuresti – Cluj, cat si doua noi destinatii catre Bruxelles Charleroi si Milano-Bergamo. Costul unui bilet cu toate taxele incluse incepe de la 49 Ron pentru Cluj, si 69 Ron pentru celelalte doua zboruri. Pentru primul an Wizz Air estimeaza ca va transporta aproximativ 40.000 de pasageri pe ruta Bucuresti – Cluj. Cursa va fi operata de 4 ori pe saptamana.

„Bucuresti – Cluj este prima cursa interna lansata de Wizz Air, iar serviciul se adreseaza persoanelor cu venituri medii care calatoresc la Cluj cu trenul, autobuzul sau masina personala”, a declarat Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.

Wizz Air nu va fi singura companie care va opera pe ruta Bucuresti-Cluj, si va intra in concurenta directa cu My Air care ofera aceleasi servicii. Compania low cost Blue Air a renuntat la aceeasi cursa datorita neprofitabilitatii acesteia.

Desi este prematur pentru a se discuta despre noi destinatii interne, Jozsef Varadi sustine ca posibilitatile de a lansa noi conexiuni cu aeroporturile din Iasi, Timisoara, Constanta sau Arad nu sunt excluse in cazul in care cursa Bucuresti – Cluj va avea succes.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007. Din luna ianuarie 2007 si pana in prezent compania ungara a transportat peste 250.000 de pasageri. Pana la sfarsitul anului, reprezentantii companiei estimeaza ca acest numar se va dubla si va ajunge la aproximativ 500.000.

Compania ungara detine in prezent cea mai tanara flota de aeronave în Europa Centralã si de Est estimand pentru 2007 o cifra de afaceri de trei sute de milioane de euro.

Alaturi de Wizz Air pe piata locala mai opereaza alte 7 companii low cost: Blue Air cu o cota de piata de 33%, MyAir 23%, SkyEurope 10%, EasyJet 5%, Clickair si Germanwings fiecare cu 2% si Wind Jet 1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri