Electrica a depus cinci oferte pe piata centralizata a contractelor bilaterale din cadrul bursei de energie OPCOM pentru vanzarea unei cantitati totale de energie de 43.400 MWh, pentru data de 21 noiembrie, cu livrare in luna decembrie 2007.
Astfel, primele doua oferte depuse pentru data de 21 noiembrie vizeaza vanzarea a cate 12.400 MW, in semibanda, la pretul de pornire de 177,5 lei/MWh, in timp ce celelalte trei oferte sunt pentru vanzarea a cate 6.200 MWh, la pretul minim de 178 lei/MWh. Perioada de livrare este 1 decembrie 2007 - 31 decembrie 2007, pentru toate ofertele.

"Am depus aceste oferte pentru a ne regla portofoliul. Am stabilit ca avem un excedent de energie pe termen scurt, intrucat calculele arata ca, in luna decembrie, productivitatea industriala este mai scazuta. Daca nu vom reusi sa vindem energia pe piata centralizata a contractelor bilaterale, vom merge si pe piata pentru ziua urmatoare", a declarat, citat de NewsIn, directorul de furnizare al Electrica, Ioan Silvas.

Ultimele tranzactii pe piata centralizata a contractelor bilaterale au avut loc la data de 12 noiembrie, cand Complexul Energetic Turceni a vandut, catre Energy Holding, doua pachete de energie a cate 29.280 MWh, la pretul de 140,18 lei/MWh, respectiv 138 lei/MWh.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri