Investitia a fost orientata catre campanii TV, print, materiale promotionale si materiale de comunicare la raft
“Din rapoartele se specialitate, reiese ca in perioada septembrie 2007, fata de septembrie 2006, cota de piata valorica a Milcov a crescut cu 52%. Performanta este cu atat mai valoroasa cu cat acelasi raport ne indica pentru perioada respectiva o scadere a pietei de brandy din Romania cu 14,8%. Suntem siguri ca odata cu venirea sezonului rece vanzarile noastre vor creste si mai mult, a declarat Rodica Draghici, director de marketing Zarea SA.

Conform informatiilor companiei, bautura Milcov de la Zarea exista pe piata romaneasca din anul 1968, fiind produsa din vin natural, romanesc si dublu distilat. In anul 1970, brandy-ul Milcov a obtinut medalia de aur la concursul international de la Ljubliana.

Compania Zarea va lansa pe piata in luna noiembrie doua noi vinuri spumante sub marca <Zarea>, respectiv Zarea Diamond Collection si Zarea Crystal Collection, potrivit unui anunt facut de catre societate. Spumantele Zarea sunt exportate in tari precum Belgia, Spania, Italia, Grecia.

In 2004, in urma privatizarii companiei, s-a inceput colaborarea cu grupul german Schloss Wachenheim si producerea sampaniei prin metoda fermentarii in sticla. Spumantul Zarea Diamond Collection este o reeditare a vechiului spumant romanesc.

Producatorul Zarea se afla pe locul doi la categoria spumantelor si a avut in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 28,5 milioane lei, in crestere de 24,5%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit datelor companiei, producatorul de bauturi a afisat in primele noua luni din 2007 pierderi de 3,12 milioane lei, fata de profitul obtinut in aceeasi perioada din 2006, pe fondul cresterii cheltuielilor cu materia prima si a scaderii veniturilor din vanzarea marfurilor.

Zarea a afisat in primele noua luni ale acestui an venituri din vanzarea marfurilor de 1,3 milioane lei (387.300 euro), de 5,6 ori mai mici decat cele din perioada similara a anului trecut, de 7,48 milioane lei. Cheltuielile cu materiile prime s-au ridicat, in primele noua luni din 2007, la 16,17 milioane lei (4,8 milioane euro), la un nivel aproape dublu fata de cele din intervalul similar al anului 2006, cand s-au cifrat la 8,58 milioane lei.

Compania a fost fondata in 1912 si are un capital social de 4,16 milioane lei (1,24 milioane euro), divizat in 41,59 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii principali ai societatii sunt Ambra cu 44,64%, Karom Trading Import-Export SRL cu 30,02% si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 4,31% din totalul actiunilor, potrivit informatiilor oferite de Zarea.

Titlurile Zarea Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ZARE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri