Grupul olandez Spar va inaugura joi la Sfantu Gheorghe al 13-lea magazin al retelei din Romania, unitate care va avea o suprafata de peste 1.300 metri patrati, in urma unei investitii de 700.000 de euro
Magazinul are o suprafata totala de 1.300 metri patrati, din care 700 metri patrati sunt alocati salii de vanzare. Supermarketul va comercializa o gama de peste 7.000 de articole, oferta de produse proaspete reprezentand 35% din intreaga sortimentatie. Noul magazin din Sfantu Gheorghe are 45 de angajati si lucreaza cu 345 de furnizori.

Directorul general al SPAR, Rino Tizzannini, a declarat miercuri, la Sfantu-Gheorghe, ca potrivit unui studiu de piata ca orasul este destul de mare pentru a suporta inca un supermarket.

Grupul Spar a intrat pe piata din Romania in anul 2005, iar in prezent detine supermarketuri in Arad, Resita, Deva, Odorheiu Secuiesc, Alba Iulia (trei magazine), Hateg, Medias, Ramnicu Valcea, Orsova si un hipermarket la Targu Mures, investitia totala ajungand la aproximativ 21,9 milioane de euro.

Spar va continua planul de extindere a retelei la nivel national si intentioneaza sa mai deschida un magazin la Petrosani pana la finele anului.Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este formarea unui lant de 55 de magazine. Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de centre comerciale la nivel de Romania, potrivit oficialilor companiei.

Spar a fost fondat in anul 1932 in Olanda. "Spar" inseamna "bradul de Craciun", a carui reprezentare este si sigla magazinelor Spar. La nivelul intregii lumi, numarul total al magazinelor Spar este de peste 13.700, cu o cifra de afaceri totala de peste 27 miliarde de euro in 2006, extins pe 4 continente in 33 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri