Grupul RTC preia integral actiunile companiei Fashion Retail Group (FRG) care detine franciza pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova pentru brandul britanic de moda Debenhams.
In urma acestei tranzactii, presedintele grupului RTC, Octavian Radu va renunta la 40% din pachetul de actiuni pe care il detine in AAV Group, companie unde actionar unic va deveni Vicentiu Zorzolan. AAV Group detine, de anul trecut, drepturile de franciza pentru brandurile Esprit, Springfield si Women’Secret.
"Retailul va fi motorul de crestere a grupului RTC in urmatorii 10 ani, iar pe piata de fashion posibilitatile de dezvoltare sunt foarte mari. Consumatorii renunta la produse "no name" in favoarea brandurilor si a calitatii, iar proiectele de mall-uri sunt din ce in ce mai generoase. Voi investi mai mult de 25 de milioane de euro in urmatorii trei ani in dezvoltarea Debenhams. De asemenea, suntem deja in discutii avansate cu alte trei marci de fashion, pe care le vom aduce in Romania incepand cu primavara anului 2008 si care vor mari cu inca 5.000 metri patrati spatiul de retail si cu 15 milioane euro rulajul in 2010" precizeaza presedintele grupului RTC, Octavian Radu.

In urma schimbului de actiuni, drepturile de franciza Debenhams (operata de FRG) intra 100% in proprietatea Grupului RTC, in timp ce Zorzolan, care pana acum avea 60% din AAV Group, devine proprietar integral al drepturilor de utilizare a brandurilor in franciza ale AAV Group.

RTC Holding intentioneaza sa dezvolte reteaua Debenhams cu pana la zece magazine in urmatorii trei ani; suprafata de vanzare va ajunge, astfel, la peste 23.000 metri patrati, avand in vedere ca spatiul mediu al unui magazin Debenhams este de aproximativ 2.000 metri patrati. Planurile de extindere includ noi magazine in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii si in perspectiva, in afara Romaniei.

Pe de alta parte, actionarul unic al AAV Group, Vicentiu Zorzolan, intentioneaza sa investeasca peste zece milioane in dezvoltarea francizelor pe care le detine, astfel incat in urmatorii trei ani numarul magazinelor Esprit, Springfield si Women’Secret sa ajunga la aproximativ 40, cu o suprafata de vanzare de peste 20.000 metri patrti si o cifra de afaceri care sa depaseasca 80 de milioane euro in 2010 fata de 20 milioane euro, rulajul estimat pentru 2008.

In ceea ce priveste francizele din portofoliul AAV, compania va finaliza in urmatoarele patru saptamani semnarea contractelor pentru achizitia a inca cinci francize fashion, care ar putea mari rulajul in 2009-2010 cu 10, pana la 15 milioane euro.

RTC Holding, unul din cele mai mari grupuri de distributie si retail din Romania, a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 261 milioane euro, iar estimarile pentru 2007 arata un rulaj de aproximativ 300 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri