Albalact convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in ziua de 14 ianuarie 2008 pentru a aproba numirea in functia de vicepresedinti in Consiliul de Administratie a lui Mihai Miron si a lui Ioan Dirzu.
Consiliul de Administratie al companiei Albalact Alba Iulia va avea doi membri noi. Ioan Dirzu este medic veterinar si lucreaza in cadrul companiei Albalact de aproximativ trei ani. Mihai Miron, de profesie farmacist, este fondatorul Europharm (acum parte a grupului GlaxoSmithKline). In prezent, Mihai Miron detine si administreaza o fabrica de lapte praf pentru copii si o importanta ferma de vaci in judetul Alba.

„Am propus numirea lui Mihai Miron in Consiliul de Administratie pentru ca il consideram un colaborator si un furnizor de incredere al companiei, dar mai ales pentru ca in cursul anului viitor vom dezvolta produse din categoria baby food (alimente pentru copii) sub brandul Fulga, iar d-ul Miron are competente in acest sector”, a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact.

In continuarea sedintei din 14 ianuarie 2008, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare, actionarii vor mai discuta raportul de evaluare a unui spatiu, care a fost propus pentru vanzare la ultima Adunare Generala din august anul acesta. Este vorba despre un spatiu exterior al vechii fabrici Albalact, care a gazduit parcul auto al companiei, acum relocat la noua fabrica din Oiejdea.

Rezultatele dupa primele noua luni ale anului 2007 arata ca Albalact a inregistrat o crestere cu 64,33% a cifrei de afaceri, pana la 111.754.297 ron, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 68.004.196 ron.
Tot in perioada ianuarie 2007 - septembrie 2007, Albalact a inregistrat un profit net de 5.689.254 ron, cu 106,14 % mai mare decat profitul net raportat in aceeasi perioada a anului trecut, care a ajuns la 2.759.959 ron.

Actionarii Albalact tocmai au subscris un numar de 372.358.284 actiuni nominative cu valoare nominala de 0,10 lei/actiune. Astfel, dupa alocarea si a actiunilor gratuite, noul capital social al Albalact va fi, dupa inregistrare, de 65.270.886,70 lei.

In prezent, Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu si Albalact. Fiecare dintre aceste marci detine cate o treime din valoarea vanzarilor.

Albalact se afla in acest moment printre primii cinci producatori de lactate din Romania. Potrivit analizelor MEMRB, Albalact este lider de piata pe segmentul laptelui proaspat pasteurizat cu laptele Zuzu si mai este lider de piata cu untul de masa Albalact. Cu smantana Albalact, compania ocupa locul doi pe acest segment. Laptele UHT Fulga a adus compania Albalact tot pe locul doi pe segmentul UHT.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 3500 de actionari si este listata pe piata Rasdaq. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca omonima Albalact.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri