Gripen International spune ca va aduce in Romania investitii straine directe de peste un miliard de euro si va crea 5.000 de locuri de munca, printr-o oferta de offset, daca autoritatile romane o vor alege la licitatia pentru achizitionarea de avione de lupta pentru Armata Romana.
"Oferta de offset a Gripen va avea o valoare care va acoperi cel putin 100% din valoarea contractului pentru achizitionarea avioanelor de lupta" a precizat Bjorn Magnusson, Senior Vice President Gripen International, intr-un comunicat remis miercuri de companie.

Compania a declarat ca oferta va ramane valabila indiferent de valoarea contractului si de numarul de avioane pe care-l va achizitiona Ministerul Apararii din Romania.

Pana in acest moment, Gripen a identificat si discutat aproximativ 95 de proiecte de cooperare industriala in Romania, se mai precizeaza in comunicat.

In final, offsetul Gripen va crea peste 5.000 de locuri de munca in mod direct si inca pe atat in activitati colaterale. La acestea se va adauga mentinerea a peste 1.000 de locuri de munca in industria de aparare, mai informeaza comunicatul companiei.

Gripen International propune Romaniei avionul de lupta JAS 39 Gripen, de ultima generatie. Ministerul Apararii a primit pana in acest moment toate informatiile necesare atat din partea Gripen cat si a celorlalte companii interesate si este asteptat sa lanseze cererea de oferte
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri