Viata agitata duce la subrezirea organismului. Suplimentele alimentare pot ajuta la reechilibrarea sa Daca romanii se vor europeniza, isi vor schimba cu siguranta si atitudinea fata de propriul trup. Din ce in ce mai multi dintre noi vor folosi ca adjuvante produse naturale pentru protectia si intretinerea unui trup armonios.
Statisticile ne dezvaluie ca omul activ, angrenat in societatea informationala, este din ce in ce mai expus riscului de imbolnavire din cauza "mancatului pe fuga". Rontaitul nervos de la serviciu este la randul sau alt factor de dezechilibru alimentar care face ravagii in corpul slujbasului din zilele noastre. Pe aproape orice birou se pot vedea aliniate pachetele fosnitoare, frumos colorate, care vor fi mestecate in momente dictate de incarcatura de stres din timpul zilei. Dincolo de latirea infinitezimala de fiecare zi a fundului, lipsa de miscare si micile bucurii dulci inghitite cu ochii in calculator produc dezechilibre grave ale organismului.

De abia cand isi vad rezultatele analizelor medicale, grabitii nostri semeni incep sa isi faca probleme. "Trei randuri de burti", oboseala, hipertensiune arteriala si alte belele au copt linistite in timp ce isi vedeau de viata. Trupul neglijat incepe sa dea rateuri. Pentru a-l readuce la o forma acceptabila, atat exterioara, cat si interioara, exista o multime de strategii. Doua dintre acestea depind de ceea ce numim, cu termen generic, suplimente nutritive. Chiar daca nu rezolva problemele in timp scurt, sportul insotit de consumul de suplimente nutritive sau numai consumul de aceste produse sustin unii specialisti, reechilibreaza si fortifica organismul. In acest context, este foarte probabil ca piata acestor marfuri sa intre in efervescenta.

In Europa, suplimentele nutritive se vand bine de mai mult de 20 de ani. O data cu integrarea noastra in Uniunea Europeana, cu siguranta se va schimba si atitudinea romanului fata de bunastarea corpului sau. Aceasta schimbare este o premisa importanta, ce va duce foarte probabil la cresterea cererii de suplimente nutritive pe piata din Romania.

Suplimentul... de viteza

Catalin Constandache are 37 de ani si este patronul unei firme care se ocupa de distributia de suplimente alimentare. A inceput aproape fara nici un ban. "Acum cinci ani, cand am hotarat sa ma bag in treaba asta, aveam un singur angajat in afara de mine. Noi caram, noi distribuiam. Surpriza a fost insa imensa. Primul produs pe care l-am comercializat, "Siluet", destinat femeilor care vor sa slabeasca, a mers foarte bine, castigul ajungand cateodata chiar la 10.000 de dolari pe luna". Catalin sustine ca ideea i-a venit observandu-si propriul comportament si propriile probleme. "Eu traiesc in viteza. Am multe de facut si, in consecinta, mananc grabit, fara sa tin seama de cerintele organismului. Ca mine se poarta foarte multi oameni, sunt grabiti. Atunci m-am gandit sa le vand oamenilor, suplimentul... de viteza. Si vad ca merge bine. Exista o sumedenie de prejudecati despre aceste produse. Multi cred ca au in compozitie anabolizanti sau steroizi. Gresit, absolut gresit. Eu distribui numai produse naturale, ce pot fi consumate si de copii, si de bunici.

Nutrifortul, de exemplu, care contine proteine, a ajutat-o pe bunica mea sa depaseasca o anemie destul de grava. Au fost si momente de criza, cand am platit salariile angajatilor din salariul pe care il primeam de la alte firme unde munceam in paralel". Cifra de afaceri a firmei lui Catalin depaseste 15 miliarde de lei, dar esential este faptul ca prognozele indica probabila o crestere a cererii de suplimente nutritive in urmatorii doi-trei ani.

Ce sunt suplimentele nutritive?

Pentru clarificarea limbajului, o sa citam definitia data de ministerul sanatatii acestor produse: "Suplimentele nutritive sunt preparate conditionate sub forma de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au in compozitia lor nutrienti (macro sau micronutrienti) si/sau alte substante comestibile, care sunt consumate in cantitati definite, in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit". Daca examinam tabelul in care sunt prezentate categoriile de preparate aprobate de acelasi minister observam ca termenul "supliment nutritiv" are o arie larga de semnificatii: de la laptele cu cereale pentru copii pana la produsele destinate sportivilor, care contin vitamine, elemente minerale, proteine etc.

Cititi prospectul cu atentie!

Este bine ca atunci cand cumparati un supliment nutritiv sa verificati daca are inscris pe el avizul MSF. In plus, orice supliment ar trebui sa aiba inscrise pe eticheta urma toarele informatii:
- denumirea suplimentului si a substantei/substantelor active din punct de vedere nutritional sau metabolic;
- informatiile necesare pentru consumul corect al suplimentului nutritiv;
- o invitatie de a parcurge cu atentie informatiile inscrise pe ambalaj sau in prospect, referitoare la compozitie, modul de administrare, termenul de valabilitate, conditiile de pastrare;
- atentionarea ca produsele fac parte din categoria suplimentelor nutritive.

Ca un principiu de baza, un supliment nutritiv nu trebuie sa prezinte efecte adverse sau proprietati daunatoare (bineinteles, daca se respecta modul de adminstrare), iar beneficiile lui pentru sanatate trebuie sa fie mai mari decat riscurile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri