Petrom a finalizat transferul tuturor celor 500 de statii din Romania in sistemul Full Agency, care presupune atribuirea managementului si personalului benzinariilor unor dealeri independenti si care permite vanzari anuale de 2,9 milioane litri pe statie.
Procesul de transfer a statiilor din sistemul COCO (company owned company operated/detinut si gestionat de companie) in sistemul Full Agency (CODO – company owned dealer operated/detinut de companie si gestionat de dealer) a fost inceput in 2005. Acest sistem presupune atribuirea managementului si personalului statiilor unor terte parti (dealeri independenti).

"Sunt convins ca acest sistem de administrare a contribuit considerabil la cresterea vanzarile medii pe statie, ceea ce ne va permite sa atingem in avans vanzari anuale de 2,9 milioane litri/statie. Numai in primele noua luni ale acestui an, vanzarile de carburanti de la nivelul intregii retele au crescut cu 23% comparativ cu perioada similara a anul trecut, iar segmentul de produse complementare a cunoscut o imbunatatire de 76% fata de aceeasi perioada din 2006", a declarat responsabilul cu activitatea de marketing, Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom.

Selectarea celor aproximativ 300 de dealeri s-a desfasurat prin centre de analiza obiectiva, organizate de compania independenta de recrutare Bernard Brunhes. Dealerii au fost selectati si instruiti de echipele Petrom, iar angajatii statiilor au primit oferte de munca din partea noilor administratori.

Petrom ramane proprietarul statiilor, impune standardele companiei, portofoliul de produse, modul de lucru, politica de preturi si campaniile de promovare. "Cheia succesului este procesul de standardizare care presupune acelasi nivel de calitate a produselor si serviciilor oferite in toate statiile din retea. Acest obiectiv este realizat cu ajutorul sesiunilor periodice de training adresate dealerilor, exercitarea unui control strict prin managerii zonali si masurarea satisfactiei clientilor prin cercetari specifice", mai spun reprezentantii Petrom.

Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard de barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si 593 de statii de distributie a carburantilor in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV detine 51,011% din actiunile Petrom, AVAS are o participatie de 20,64%, Fondul Proprietatea - 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare . 2,026%, iar 6,214% din titluri apartin actionarilor minoritari.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri