Compania Transelectrica a inregistrat pe 19 decembrie cel mai mare consum de energie electrica din ultimii 15 ani, de 9.366 MW, pe intervalul orar 19.00-20.00, din cauza frigului, a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al companiei, Stelian Alexandru Gal.
"Cu o zi inainte (n.r. marti, 18 decembrie), consumul mediu orar la varful de seara fusese de 9.356 MW, in acelasi interval orar, tot ridicat deci. In ultimii zece ani, consumul mediu de energie electrica a fost mai mic, de pana in 9.000 MW. ", a explicat directorul Companiei Nationale de Transport al energiei Electrice, Stelian Gal.

Acesta a mai subliniat ca media de consum pe tara este de 8.500 MW in aceasta perioada. In perioada regimului comunist, consumul de energie electrica se ridica la 11.000, chiar 12.000 MW, a precizat directorul Transelectrica.

Capitalul social al companiei este de aproximativ 733 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,3 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Statul detine 73,7% din capitalul social al companiei, in timp ce Fondul Proprietatea detine 13,5% din actiuni.

Actiunile Transelectrica au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti in sedinta din 29 august 2006 si se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TEL. Transelectrica are pentru 2008 un program de investitii de 123 de milioane de euro, bani ce vor fi utilizati pentru modernizare si retehnologizare.

Directorul general al transportatorui de energie declara la jumatatea acestui an ca valoarea investitiilor programate de Transelectrica pentru 2007-2020 se ridica la doua miliarde de euro, din care 150 de milioane de euro se vor investi pentru cablul submarin Romania-Turcia si in interconexiunea cu Republica Moldova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri