Actionarii companiei Laminorul Braila (LMRU) au aprobat contractarea a doua credite in valoare totala de 4 milioane euro (14 milioane lei), pentru finantarea activitatii de productie.

Laminorul Braila va deschide o linie de credit de un milion de euro si va contracta un alt credit, in valoare de 3 milioane de euro, ambele in scopul finantarii productiei. Perioada de creditare este de un an.

Compania a afisat, in primele noua luni din 2007, pierderi de 3,8 milioane lei, de circa patru ori mai mari fata de intervalul echivalent din 2006, cand pierderile inregistrate au fost de 984.800 lei. in primele trei trimestre ale acestui an, afacerile Laminorul Braila au scazut de trei ori, la 4,28 milioane lei (1,28 milioane euro), fata de perioada similara din 2006, cand compania a avut o cifra de afaceri de 13,24 milioane lei.

Laminorul Braila are un capital social de 41 milioane lei (11,7 milioane euro), divizat in 19,71 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei. Actionarul majoritar al companiei este Donau Commodities SRL, care detine 77,62% din actiuni. Printre principalii actionari ai societatii figureaza si Tubman International Ltd cu 11,57% si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 0,76%.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 1,50 lei pe actiune, stabilita in data de 21 decembrie, ceea ce da o capitalizare de 29,56 milioane lei (8,46 milioane euro). Titlurile Laminorul Braila se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul LMRU.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri