Raynair va opera din aprilie trei zboruri pe saptamana din Arad si Constanta, pentru ca in urma negocierilor, in cele doua locatii se vor percepe cele mai mici taxe de aeroport, a declarat Tomasz Kulakowski, managerul de vanzari si marketing al Ryanair.
Zborurile companiei vor fi efectuate pe ruta Arad-Milano si Constanta-Pisa, incepand din data de 1 si respectiv 18 aprilie.

Potrivit declaratiilor lui Tomasz Kulakowski, aceste destinatii au fost alese pentru ca din Italia se asteapta "un numar mare de turisti italieni".

Operatorul Ryanair nu este interesat de aeroporturile din Bucuresti, pentru ca acestea au taxe mari. Potrivit reprezentantului companiei, operatorul low-cost poarta in prezent discutii cu alte cateva aeroporturi regionale din tara, urmand ca in urmatorii ani sa existe posibilitatea deschiderii unor noi rute de zbor din alte puncte de plecare de pe teritoriul Romaniei.

Mai mult, Kulakowski a afirmat ca Ryanair va crea 80 de locuri de munca si va aduce venituri de aproximativ 8,5 milioane de euro pentru zonele Arad si Constanta.

Compania Ryanair va opera in Romania doar zboruri cu destinatii internationale, iar pretul unui bilet incepe de la 12,99 euro pentru ruta Arad-Milano si de la 17,99 euro pentru ruta Constanta-Pisa, media tarifelor percepute la nivel de companie situandu-se in jurul a 44 de euro pentru un bilet. Tomasz Kulakowski a spus ca exista sapte grupe de preturi pentru biletele din cadrul aceluiasi zbor, in functie de momentul la care este facuta achizitia, iar tariful maxim la care se poate ajunge este situat in jurul a 150 de euro. Kulakowski a adaugat ca operatorul aerian mizeaza pe un coeficient de ocupare de 80-83% al locurilor din aeronave, pentru ca rentabilitatea sa fie optima.

Reprezentantul operatorului aerian a declarat ca in urmatorii cinci ani, Ryanair urmareste sa detina o cota de piata de 50% din totalul zborurilor din Romania.

Pe de alta parte, Tomasz Kulakowski a spus ca in prezent Ryanair nu opereaza pe nici o ruta din Bulgaria, dar a mentionat ca exista discutii si cu aeroporturile bulgaresti, cu scopul de a se inaugura noi rute. Ryanair opereaza in schimb zboruri low-cost in Ungaria si Croatia.

Compania Ryanair opereaza pe 627 rute, avand 25 de puncte de pornire, baze unde avioanele pot ramane chiar si peste noapte, in 26 de state din Europa. Avioanele companiei Ryanair utilizeaza 138 de aeroporturi, de pe care sunt efectuate zilnic 900 de plecari. Sediul central al companiei se afla in Irlanda, la Dublin.

Conform statisticilor oferite de companie, Ryanair s-a situat pe locul I in anul 2007 in privinta tarifelor si al numarului de pasageri transportati in curse internationale, cu aproximativ 50 de milioane de pasageri, iar pentru anul financiar aprilie 2008 - 2009, compania se asteapta ca numarul clientilor sa creasca la 60 de milioane, cu 20% mai mult ca in prezent.

Flota operatorului numara peste 150 de aeronave, exclusiv Boeing 737-800, cu o capacitatede 189 de pasageri, si a efectuat comenzi ferme pentru inca 99 aeronave, care vor fi livrate in urmatorii 5 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri