Presedintele Consiliului Judetean Sibiu Martin Bottesch a declarat ca Aeroportul Sibiu poate sa devina rentabil in 10 ani, primul pas in acest sens urmand sa fie organizarea unei licitatii internationale pentru gasirea firmei care sa realizeze studiul de fezabilitate.
Consiliul Judetean a alocat 400.000 lei pentru acest proiect, insa Martin Bottesch spune ca nu stie exact cat va costa studiul. „Dorim sa avem un studiu elaborat de specialisti in domeniu care sa propuna o strategie care sa conduca la realizarea parametrilor de trafic proiectati ai aeroportului, in conditiile maximizarii eficientei economice”, a spus Bottesch, citat de NewsIn.

Potrivit sefului CJ Sibiu, in ultimii ani Aeroportul a functionat in pierdere, deficitul fiind acoperit integral de la bugetul judetean

„In functie de management, perioada in care Aeroportul poate sa lucreze pe profit poate sa fie mai scurta, de 6-7 ani”, a adaugat Bottesch. Acesta a mentionat ca este posibil ca studiul sa arate ca cea mai eficienta solutie ar putea fi privatizarea.

Martin Bottesch a mai spus ca dupa finalizarea lucrarilor de refacere a pistei, Aeroportul Sibiu va opera si companii low-cost. „Suntem in discutii cu o companie irlandeza low-cost, pentru a opera de la Sibiu. Dupa terminarea pistei, veroportul va suporta din punct de vedere tehnic aeronave mai mari”, a completat Bottesch.

Conform datelor oferite de CJ, numarul persoanelor care au tranzitat aeroportul Sibiu aproape s-a dublat in 2007 fata de anii precedenti, de la 70.000 la aproximativ 150.000 la finalul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri