Grupul Strauss, unul dintre marii jucatori de pe piata internationala a cafelei, va investi 1,5 milioane de euro in procesul de rebranding al cafelei si in modernizarea fabricii din Bucuresti.
“Romania este o tara importanta pentru grup, in conditiile in care este lider al pietei locale, cu o cota de piata de 43% in volum si de 37% in valoare. Ne asteptam sa inregistram si anul acesta o crestere de doua cifre a afacerilor, ca si in cazul celorlalti ani”, a declarat Mantaya Schwartz (foto), directorul general Strauss Romania.

Anul acesta, oficialii Strauss Romania se asteapta la o crestere de 7% a pretului cafelei, in conditiile devalorizarii monedei nationale si ale crizei laptelui. “Cred ca pretul cafelei va creste, in medie, cu 7% pe toate pietele ca urmare a <<efectului China>>, al devalorizarii leului, noi cumparand in euro si vanzand in lei”, a precizat Schwartz.

Ca strategie de viitor, compania intentioneaza sa-si concentreze atentia pe segmentul premium al cafelei, care detine in Romania o cota din piata locala totala de profil de 1,5-2%, potrivit datelor emise de companie.

“Strauss este prezent pe toate segmentele din cadrul pietei de cafea, insa pana acum nu prea s-a axat pe segmentul premium, beneficiind de o buna colaborare cu Lavazza. Urmeaza sa lansam un nou brand, care se va pozitiona pe segmentul de premium.”

De asemenea, grupul planuieste sa investeasca importante resurse in dezvoltarea segmentul AFH (Away From Home - HoReCa), concentrandu-se pe marcile Lavazza si Elite. “Segmentul AFH inregistreaza, in fiecare an, cresteri de 40%, inclusiv in Romania”, a mai spus directorul general al Strauss Romania.

Anul trecut, piata locala a cafelei a ajuns la valoarea de 200 de milioane de euro si la un volum de 27.000 de tone. In acest context, s-a remarcat o crestere cu 20% a consumului de cafea in Romania, acesta atingand 2 kilograme per capita. Spre comparatie, in timp ce in Cehia, Slovacia si Ungaria cantitatea de cafea consumata depaseste 3 kilograme per capita.

In prezent, compania israeliana detine o fabrica pentru procesarea cafelei, cu o capacitate de 12.000 de tone, in cadrul careia lucreaza peste 200 de angajati.

Grupul Strauss este a saptea companie de cafea din lume si cea mai mare companie din domeniu din Europa Centrala si de Est (in Serbia este prezenta prin brandul Doncafe). Compania produce si bauturi pe baza de lapte, sucuri de fructe, precum si gustari si dulciuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri