Omul de afaceri Fathi Taher si actionarul de la Fotbal Club Dinamo, Nicolae Badea, sunt noii membri in Consiliul de Administratie de la Electroputere Craiova, decizia fiind luata in prima Adunare Generala a Actionarilor (AGA) a Electroputere de dupa privatizare, intrunita luni.
Prima Adunare Generala a Actionarilor Electroputere Craiova de dupa 6 noiembrie 2007, cand societatea a fost privatizata, s-a intrunit luni, si a decis ca din Consiliul de Administratie sa faca parte actualul director al societatii, Cornel Mondea, patru reprezentanti ai societatii Al-Arrab Contracting Company, Fatih Taher si Nicolae Badea, actionar la clubul de fotbal Dinamo si totodata presedintele Consiliului de Administratie al Fotbal Club Dinamo Bucuresti.

Tot luni s-a aprobat si bugetul societatii pe anul 2008, astfel ca Electroputere ar trebui sa realizeze venituri in valoare de 76,3 milioane euro. Pe de alta parte, AGA a hotarat, conform contractului de privatizare, ca investitorul sa plateasca in termen de 60 de zile datoria fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in valoare de 1,8 milioane euro.

Potrivit liderului de sindicat, Aurel Bojenoiu, tot luni s-a discutat despre relocarea unor spatii care nu ar mai fi necesare procesului de productie. Bojenoiu declara ca dupa doua saptamani de la privatizare, in companie ar fi venit un grup de cinci persoane care a stabilit in urma unui audit ca 40% din suprafata terenului pe care se intinde societatea ar fi suficient procesului de productie.

Liderul de sindicat spune de asemenea ca angajatii Electroputere Craiova sunt ingrijorati deoarece investitorul Al-Arrab nu si-a respectat pana acum promisiunea facuta la data privatizarii.

"Pentru ca nu s-au marit salariile in cei cinci-sase ani de tatonari in vederea privatizarii, unii dintre angajati s-au gandit sa plece la alte societati, iar altii sa se privatizeze", a afirmat Bojenoiu.

La randul sau, directorul Cornel Mondea sustine ca prima locomotiva va fi construita la Electroputere abia dupa doi ani de acum inainte pentru ca societatea nu dispune de tehnologia necesara. Cu toate acestea, investitorul si-a asumat deja prin planul de afaceri atasat la contractul de privatizare sa fabrice inca de anul acesta peste zece locomotive noi.

AVAS a semnat in 6 noiembrie contractul de privatizare al societatii Electroputere Craiova cu firma din Arabia Saudita, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 de milioane de euro. AVAS a vandut 78.009.632 actiuni, reprezentand 62,8259% din capitalul social al SC Electroputere SA Craiova, pentru 2.340.288,96 euro. Restul actiunilor pana la 100% din capitalul social au fost trecute in proprietate privata, la inceputul anilor ’90, prin Programul de Privatizare in Masa (PPM).

Potrivit AVAS, cumparatorul Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita si-a asumat un program investitional in cuantum de 23.084.000 euro, dintre care 3.084.000 euro investitii de mediu si 20.000.000 euro investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.

Pentru rezolvarea crizei de lichiditatii existente in societate, cumparatorul urmeaza sa realizeze o infuzie de capital de lucru de 37.000.000 Euro. Mai mult, cumparatorul si-a asumat si datoriile societatii.
Omul de afaceri Fathi Taher, cel care a negociat pentru firma Al-Arrab, a fost prezent la semnarea contractului de privatizare a Electroputere Craiova si a declarat atunci ca misiunea sa de consultant s-a incheiat imediat dupa semnarea documentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri