Prin achizitia producatorului de structuri metalice Coifer, grupul Polimex-Mostostal, lider pe piata constructiilor din Polonia, face un pas hotarat pe piata locala, tot mai curtata de investitorii straini.
Valoarea finala a tranzactiei ar putea ajunge la aproximativ 25 milioane de euro. Potrivit acordului semnat recent, Polimex-Mostostal va achizitiona, intr-o prima etapa, 75% din actiunile Coifer, la un pret agreat la 18,75 milioane de euro, urmand ca, in a doua etapa, polonezii sa preia si pachetul de 25% ramas, cu o suma cuprinsa intre 2,5 si 6,25 milioane de euro, in functie de rezultatele financiare ale companiei in intervalul 2008-2010.

“Am decis sa ne extindem afacerea in productia de structuri metalice in pietele pe care le consideram cele mai promitatoare si profitabile in viitorul apropiat. Bazandu-ne pe experienta noastra, apreciam ca Romania este una din cele mai interesante piete din Europa, cu un potential real de crestere in industrie si sectorul constructiilor”, a declarat pentru Wall-Street Marcin Gesing, directorul de comunicare al Polimex-Mostostal.

“Produsul Intern Brut al Romaniei este mai mare fata de cel al tarii noastre. Romania beneficiaza puternic si de fondurile europene structurale”, continua Gesing, amintind ca principalele obstacole ar fi lipsa infrastructurii, standardele de calitate si forta de munca insuficienta.

Acesta a refuzat sa precizeze nivelul investitiilor bugetate pentru Coifer in aceasta etapa a tranzactiei, adaugand ca, pe viitor, grupul “se va concentra pe identificarea tintelor de achizitii din regiune, in special Romania”.

Polimex-Mostostal este lider in inginerie si constructii pe piata poloneza, fiind unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de produse din otel din regiune.

Compania este rezultatul fuziunii Polimez-Cekop si Mostostal Siedlce din 2004, bazandu-se pe o experienta de 60 de ani in industria constructiilor. In prezent grupul polonez este listat la Bursa din Varsovia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri