Reprezentantii Automobile Dacia au prezentat ieri prognozele companiei in fata unor oameni de afaceri straini, pentru a-i convinge sa investeasca la noi in tara.

Automobile Dacia estimeaza pentru 2005 o crestere de cel putin 50% a vinzarilor, dupa ce modelul Logan va fi lansat, pina la sfirsitul anului, in alte 20 de tari, a spus Francois Fourmont, directorul general al companiei si vicepresedinte Renault pentru Europa de Est, la conferinta AutoCEE 2005.

Evenimentul a avut ca scop atragerea unor noi investitori straini in industria auto romaneasca. Potrivit datelor prezentate, conducerea firmei estimeaza pentru acest an un volum al vinzarilor de peste 161.000 de autovehicule, fata de circa 100.000 de unitati in 2004. Pentru urmatorii ani se are in vedere continuarea trendului ascendent al vinzarilor, cu aproximativ 200.000 de masini in 2006, 250.000 de autovehicule in 2007 si 300.000 de masini in 2008, jumatate din productie urmind sa fie exportata.

Exporturi mai mari cu 300%

Pentru acest an, se estimeaza un export de circa 55.000 de modele Logan, fata de aproape 19.000 de masini Logan si Solenza in 2004. Logan urmeaza sa fie prezentat, pina la sfirsitul anului, pe pietele altor 20 de state, printre care Franta si Spania, in aceasta saptamina, si Germania, de saptamina viitoare.

Tariceanu incurajeaza investitiile in domeniul auto

Pentru a conferi o greutate mai mare celor spuse de reprezentantii Dacia, premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent la eveniment, a incurajat firmele din industria auto sa isi continue activitatea in Romania. Tot ceea ce este permis astazi in Uniunea Europeana in materie de stimulente este permis si in Romania, a spus Tariceanu. Presedintele Asociatiei Constructorilor din Romania, Constantin Stroe a prezentat punctual in fata oamenilor de afaceri straini care sint avantajele si dezavantajele unei investitii la noi in tara. Printre avantajele enumerate se numara stabilitatea politica si so-ciala, forta de munca ieftina si calificata, precum si o crestere economica stabila. Investitorii straini sint dezavantajati de actualul Cod al muncii care, in opinia lui Stroe, avantajeaza mai mult muncitorul. Potrivit lui Stroe, aceasta problema va fi rezolvata in citeva luni. Nu mai aveti retineri fata de aderarea Romaniei la UE. Fie ca ne integram in 2007 sau putin mai tirziu, oamenii care deja deruleaza afaceri la noi in tara fac profituri frumoase, i-a sfatuit Stroe pe posibilii investitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri