Filiala locala a biroului de arhitectura britanic Chapman Taylor estimeaza pentru anul fiscal 2008 o cifra de afaceri de peste 8 miloane de euro, pe fondul derularii de proiecte rezidentiale si comerciale atat in Capitala, dar si in marile orase.
“Estimam veniturile pentru anul financiar curent, pe care noi il vom incheia pe 30 iunie, la peste 8 milioane de euro. Ne asteapta o perioada de crestere, odata cu maturizarea unor proiecte si a dezvoltarii lucrarilor deja anuntate. Faptul ca exista un numar de proiecte deja incepute in toata tara, nu doar in Bucuresti, este un semn pozitiv pentru industrie in viitorul apropiat”, a declarat, pentru Wall-Street, Anthony Willats, director general Chapman Taylor Romania.

Compania lucreaza in prezent la doua proiecte mari, pentru EMCT, la complexul Sun Plaza din Piata Sudului, Bucuresti, dar si in Galati. In Iasi si Oradea, arhitectii colaboreaza cu dezvoltatorul Omilos Investments, prima etapa a centrului comercial era Shopping Park urmand sa se deschida in aceata vara, conform declaratiilor lui Willats.

In Bucuresti, Chapman Taylor se ocupa de conceptul de design al ParkLake Plaza, un spatiu comercial si rezidential de 300.000 de metri patrati localizat langa Parcul Titan, dezvoltat de Caelum Development si proiectat spre finalizare in 2011.

Cel mai mare proiect derulat in prezent este Dambovita Centre pentru Plaza Centers, care incorporeaza 650.000 metri patrati de spatii rezidentiale si birouri, facilitati de recreere, hoteliere si comerciale. Complexul, ridicat in locul Casei Radio din Bucuresti, va fi inaugurat cel mai tarziu in 2011. Tot pentru Plaza Centers, Chapman Taylor va contribui la arhitectura unor proiecte din Iasi si Timisoara.

“Chapman Taylor Romania beneficiaza in toate aceste proiecte de echipele de arhitecti din birourile prezente in Londra, Madrid, Milano, Paris si Praga. In prezent, suntem 12 in biroul din Bucuresti, din care 9 arhitecti. Inca suntem in perioada de recrutare, ne asteptam sa crestem echipa la 18 oameni pana la sfarsitul acestui an”, a mai spus Willats.

Biroul de arhitectura Chapman Taylor este prezent in Romania din mai 2007, insa primul contact cu Romania a avut loc in octombrie 2001, la invitatia englezului Mike Lloyd, director al Baneasa Developments si dezvoltator al Baneasa Shopping City, Baneasa Business si Technology Park. Compania s-a angajat apoi in design-ul centrului Bucharest Business Park, la solicitarea clientului Portland Trust, cu sediul in Praga, urmat de Bucharest West Logistics Park si o cladire de birouri in Floreasca, pentru acelasi dezvoltator.

Compania s-a infiintat in 1959, in Londra, detinand in prezent 11 birouri in Europa si peste 400 de angajati. Chapman Taylor a fost desemnat cu premiul “Arhitect of the Year” la cea de-a cincea editie a Central and Eastern European Real Estate Quality Awards (CEEQAs) si cu titulatura de “Office Development of the Year” pentru prima faza a proiectului Baneasa Business & Technology Park.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri