Dezvoltatorul imobiliar Mega Company va investi 80 milioane euro in constructia unui outlet la km 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti si are in plan alte doua asemenea proiecte in tara, dar si constructia unei fabrici de tratare a deseurilor langa Bucuresti, au anuntat reprezentantii companiei.
Prima faza a proiectului, denumit Mega Designer Outlets, va fi reprezentata de construirea a 16.000 de metri patrati si va fi finalizata in acest an. Finalizarea integului proiect va avea loc in 2009, iar parcul de retail construit pe un teren de 16 hectare va avea o suprafata inchiriabila de 38.600 de metri patrati.

Centrul comercial de tip outlet va dispune de 80 magazine cu suprafete cuprinse intre 50 si 1.100 de metri patrati, pentru unele din cele mai cunoscute branduri de moda, incaltaminte si decoratiuni interioare, destinate producatorilor, dar si cafenele, restaurante si locuri de joaca pentru copii.

"Ne-am propus pentru acest an investitii de circa 130 milioane de euro. Cea mai mare parte, 80 de milioane de euro, vor fi alocati catre constructia Mega Designer Outlets, restul fiind folositi pentru achizitia a doua terenuri in tara unde avem de gand sa dezvoltam acelasi tip de proiect, dar si pentru inceperea lucrarilor de constructie la o fabrica de tratare a deseurilor", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, directorul managerial al firmei, Chang S. Oh.

Reprezentantii companiei au mai spus ca pentru fabrica de tratare a apelor reziduale, care urmeaza a fi construita langa Bucuresti, vor fi necesare investitii de 19 milioane de euro. In plus, in prezent, Mega Company negociaza achizitia a doua terenuri in alte orase din tara pentru constructia de noi centre comerciale de tip outlet, iar investitia pentru fiecare dintre cele doua va fi de circa 60 de milioane de euro.

Mega Company a fost infiintata in anul 1983, fiind specializata in constructia de proiecte de retail, spatii comerciale si industriale. Mega Company a construit in Romania 164.000 de metri patrati de spatii comerciale si industriale, majoritatea dintre acestea fiind administrate in continuare de dezvoltator. Cel mai mare proiect al companiei pe piata locala este Key Logistic Center (proiect complex depozite-distributie), de 25.000 mp, finalizat in anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri